BOLSEV, bu yıl kurban bağışı kabul etmiyor: Soruşturma derinleşiyor
- 3 / 1
Bolu'da, vatandaşların kurban bağışlarının vakfa aktarılması ve dini vecibelerin yerine getirilmediği iddialarıyla ilgili soruşturma devam ederken, BOLSEV'in bu yıl kurban bağışı toplanmadığı öğrenildi.
- 3 / 2
Geçtiğimiz aylarda, Bolu'yu Seviyorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (BOLSEV) kurban bağışında bulunan 10 kişi, bağışlarının kesilmediğini savcılığa iletti. Mağdurlar, sosyal medya ilanları ve broşürlerle vakfa ulaştıklarını, bağış sonrasında kendilerine 'Kurbanınız kesildi' şeklinde geri dönüş yapıldığını ifade etti. Ancak kurbanların kesilmediği anlaşılınca Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.
- 3 / 3
Başsavcılık, 10 Nisan’da operasyon başlattı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve diğer yönetim kurulu üyeleri hakkında tutuklama kararı verildi. Soruşturma kapsamında, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Aydan Özdemir'in de aralarında bulunduğu dört şüpheli tutuklandı. Ayrıca, vakfa bağlı şirkete kayyım atandı. Bu yılki Kurban Bayramı öncesinde, yaşanan hukuki süreç nedeniyle BOLSEV, kurban bağışı kampanyası başlatmadı ve bağış kabul etmiyor.
- 04:09Black Rock Çölü'nde insan hatası sonucu gayzer oluştu
- 04:00Bodrum Dereköy’de yangın paniği: Alevler evlere sıçradı
- 03:59İspanya'da 52 yıl önce salınan yengeçler ekosistemi tehdit ediyor
- 03:49Dondurma tadımcısı arayan marka, Türkiye'den de başvuru kabul edecek
- 03:39Nepal'de tünelde mahsur kalan 350 işçi kurtarıldı










