Bolat Rize'de: Enflasyon düştükçe finansman şartları iyileşecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Rize'deki ziyaretleri sırasında enflasyonun düşüşüyle finansman şartlarının iyileşeceğini belirtti. Pazartesi günü esnaflar için 100 milyon TL'lik kaynak aktarılacağını da müjdeledi.Bolat Rize'de: Enflasyon düştükçe finansman şartları iyileşecek
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Rize'de bir dizi ziyaret ve toplantı gerçekleştirdi. Rize Valiliği ve AK Parti Rize İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından esnaflarla sohbet eden Bolat, MHP Rize İl Başkanlığı'nı ve bir şehit ailesini de ziyaret etti. Programın sonunda Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nda STK ve iş insanlarıyla bir araya gelen Bakan, Türkiye ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TÜİK VERİLERİ VE EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ
Bolat, TÜİK'in açıkladığı son verileri hatırlatarak, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 4,8 büyüdüğünü, 6 aylık ortalama büyümenin ise yüzde 3,6 olduğunu belirtti. Enflasyon rakamlarına değinen Bakan, TÜFE'nin yüzde 32,95, ÜFE'nin ise yüzde 25,5 olduğunu, temel mallarda enflasyonun yüzde 20, otomotivde yüzde 22, gıda ürünlerinde yüzde 33, kira ve eğitim masraflarında ise yüzde 40 civarında olduğunu söyledi. 15 aydır kesintisiz gerileyen enflasyonun yüzde 76'dan yüzde 32,95'e düştüğünü vurguladı.

FİNANSMAN ŞARTLARINDA İYİLEŞME
Enflasyonun düşüşünün finansman şartlarını iyileştireceğini belirten Bolat, 'İnşallah enflasyondaki bu geriye gidiş devam ettikçe finansman şartları da daha da iyileşecektir. Bunu yıla başlarken biliyorsunuz görmüştük. Sonra yurtdışında ticaret savaşları ve gümrük vergisi savaşları başlayınca yurtdışı piyasalarda büyük hareketlilik oldu. O dönemde birkaç ay ara verme oldu, yoksa bugün daha da iyi bir yerde olabilecektik. Ama süreç Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası para, kredi, bankacılık politikalarından sorumlu olarak yönetiliyor. Enflasyon düştükçe finansman şartları daha da iyileşecek, bundan kaygınız olmasın.' dedi. Bakan, esnaflar için Pazartesi günü 100 milyon TL'lik kaynağın kooperatiflere aktarılacağını müjdeledi.
- 02:19Bülent Ersoy'dan Gırgıriye Müzikali Krizi Açıklaması: 'Kovulmadım, Yoğunluğumdan Ayrıldım!
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor
- 01:39Yurt Dışına Çıkanlar Dikkat: SGK Denetimi Emekliliğinizi Tehlikeye Atabilir!



