Bögep protokolleriyle bilimsel iş birliği ağı genişliyor: Üniversiteler arası stratejik adım atıldı!

Atatürk Üniversitesi öncülüğünde Çankırı Karatekin, Hitit ve Amasya Üniversiteleri ile BÖGEP protokolleri imzalandı. Amaç; bilimsel araştırmaları geliştirmek, ortak projeleri desteklemek ve bölgesel kalkınmaya yönelik akademik iş birlikleriBögep protokolleriyle bilimsel iş birliği ağı genişliyor: Üniversiteler arası stratejik adım atıldı!
Atatürk Üniversitesinin öncülüğünde hayata geçirilen Bölge Üniversiteleri Araştırma, Geliştirme ve İş Birliği Projesi (BÖGEP) kapsamında önemli bir adım atıldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Hitit Üniversitesi ve Amasya Üniversitesini ziyaret ederek her bir üniversiteyle ayrı ayrı iş birliği protokolleri imzaladı. Bu protokoller, bilimsel araştırmaların daha da geliştirilmesi, ortak projelerin desteklenmesi ve bölgesel kalkınmaya yönelik akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi gibi temel hedeflere odaklanıyor.

BİLİMSEL GÜÇ BİRLİĞİ İLE BÖLGESEL VİZYON
İmzalanan BÖGEP protokolleri çerçevesinde, taraf üniversiteler artık disiplinler arası araştırma projeleri geliştirecek, mevcut araştırma altyapılarını karşılıklı olarak kullanıma açacak ve akademik personel ile öğrenciler arasındaki bilgi paylaşımını teşvik edecek. Bu iş birlikleri sayesinde ortak sempozyumlar, çalıştaylar ve çeşitli bilimsel etkinlikler düzenlenerek, elde edilecek bilimsel çıktıların ulusal ve uluslararası platformlarda daha fazla görünürlük kazanması amaçlanıyor. Protokollerin koordinasyonu Atatürk Üniversitesi tarafından yürütülecek, projelerin ilerleyişi düzenli olarak raporlanacak ve bilimsel performansı yüksek araştırmacılar yeni proje başvuruları konusunda desteklenecektir.

BÖLGESEL İŞ BİRLİKLERİNİ GÜÇLENDİREREK BİLİMSEL ETKİ ALANINI GENİŞLETİYORUZ
Ziyaretler esnasında açıklamalarda bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversiteler arası dayanışmanın bilimsel üretkenliği artırdığını vurgulayarak, "Atatürk Üniversitesi olarak, bölgesel bilimsel kapasitenin ulusal ve uluslararası arenada daha görünür olmasını önemsiyoruz. Çankırı Karatekin, Hitit ve Amasya Üniversitelerimizle gerçekleştirdiğimiz protokol imzaları, sadece birer iş birliği adımı değil; aynı zamanda ortak aklın, paylaşım kültürünün ve bilimsel sorumluluğun güçlü bir yansımasıdır. BÖGEP sayesinde üniversitelerimiz, araştırma potansiyellerini birleştirerek hem bölgesel kalkınmaya katkı sunacak hem de uluslararası bilimsel ağlarda daha etkili bir şekilde yer alacaktır." dedi. Rektör Hacımüftüoğlu, protokollerin YÖK'ün vizyonu ve ülkemizin kalkınma hedefleriyle uyumlu bir şekilde tasarlandığını, nitelikli bilimsel çıktı üretme, uluslararası fonlara erişimi artırma ve akademik yetkinlik ağlarını genişletme açısından stratejik öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

ULUSLARARASI FONLARA AÇILAN ORTAK KAPI
Protokoller kapsamında, üniversitelerin Avrupa Birliği programları, TÜBİTAK projeleri, Birleşmiş Milletler ve UNESCO fonlarına yönelik ortak proje başvuruları yapması planlanıyor. Bu stratejik adım, uluslararası alanda rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Ayrıca, akademik hareketliliği teşvik etmek amacıyla değişim programları ve ortak danışmanlık mekanizmaları da hayata geçirilecektir. Atatürk Üniversitesi koordinasyonunda geliştirilen BÖGEP Projesi ile üniversiteler arasında sürdürülebilir, güçlü bir akademik ekosistem oluşturulması hedefleniyor. Bu doğrultuda kurulacak "BÖGEP Ortak Yürütme Kurulu", protokol kapsamındaki projeleri izleyerek geliştirilmesine yönelik stratejik adımlar atacaktır.
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar
- 09:37Bursa'da üst geçitten kopan demir, trafiği birbirine kattı: Faciadan dönüldü!
- 09:27Bursa'da alkollü sürücünün neden olduğu kaza, araçları hurdaya döndürdü
- 09:17Küresel Piyasalar Barış Umuduyla Coştu: Borsalar Rekorlara Yaklaşıyor
- 09:07Ticaret Bakanlığı'ndan reklam denetimi: 117 firmaya milyonluk ceza kesildi




