ÇEVRE
Yayınlanma : 15 Ocak 2026 15:44

Bodrum'da amatör balıkçının oltasına köpek balığı takıldı, zarar görmeden denize salındı

Bodrum'da amatör balıkçının oltasına köpek balığı takıldı, zarar görmeden denize salındı
Bodrum açıklarında amatör balıkçının oltasına takılan camgöz köpek balığı, zarar görmeden denize salındı ve olay cep telefonuyla kaydedildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, amatör balıkçı Deniz Akgül'ün oltasına camgöz cinsi bir köpek balığı takıldı. Balıkçı, oltasını çekerken beklenmedik bir ağırlıkla karşılaştı ve karşısında bir köpek balığı olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı. Ancak, köpek balığına zarar vermeden dikkatlice oltadan kurtardı ve bu anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

sempati mobilya

KÖPEK BALIĞI DOĞAL YAŞAMINA DÖNDÜ

Akgül, köpek balığını oltadan kurtardıktan sonra, onu zarar görmeden doğal yaşam alanı olan denize geri bıraktı. Bu hareket, deniz canlılarının korunmasına yönelik bilinçli bir davranış örneği olarak öne çıktı. Olay, Bodrum açıklarında deniz ekosisteminin zenginliğini ve çeşitliliğini bir kez daha vurguladı.

DENİZ CANLILARININ ÇEŞİTLİLİĞİ GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Yaşanan bu olay, bölgedeki deniz canlılarının ne kadar çeşitli olduğunu gösterdi. Camgöz köpek balığının amatör bir balıkçı tarafından yakalanıp zarar görmeden salınması, doğa koruma bilincinin artmasına katkı sağlayabilir. Bodrum'un deniz yaşamı, bu tür olaylarla dikkat çekmeye devam ediyor.