YAŞAM
Yayınlanma : 01 Ocak 2026 11:18

Bilecik'te öğrenciler kitaplarla buluştu: Meslek lisesine yeni kütüphane

Bilecik'te öğrenciler kitaplarla buluştu: Meslek lisesine yeni kütüphane
Bilecik'te İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler için yeni bir kütüphane açıldı; İl Millî Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, okuma alışkanlığının önemini vurgulayarak öğrencilerle kitap okudu.

Bilecik'te, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin kitaplarla daha fazla buluşmasını sağlamak amacıyla yeni bir kütüphane açıldı. Açılış törenine katılan Bilecik İl Millî Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, öğrencilerle birlikte kitap okuyarak etkinliğe renk kattı.

sempati mobilya

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINA VURGU

Programda, okuma alışkanlığının bireysel gelişimdeki kritik rolüne dikkat çekildi. Kütüphanenin, öğrencilerin hem akademik başarılarına hem de kişisel gelişimlerine önemli katkılar sunması hedefleniyor. Bu yeni mekan, öğrencilere daha fazla kitap erişimi sağlayarak eğitim ortamlarını zenginleştirmeyi amaçlıyor.

MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN ANLAMLI MESAJ

Bilecik İl Millî Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, açılışta yaptığı konuşmada, "Okuma alışkanlığı, bireyin düşünme becerilerini ve kişisel gelişimini doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Öğrencilerimizi kitaplarla buluşturan bu anlamlı ortamın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Bu sözler, projenin eğitimdeki değerini vurguladı.