DÜNYA
Yayınlanma : 09 Eylül 2025 22:49

Beyaz Saray: Trump, Katar'a saldırıdan dolayı üzgün

Beyaz Saray: Trump, Katar'a saldırıdan dolayı üzgün
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, İsrail'in Katar'a düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. ABD Başkanı Donald Trump'ın, Katar'a böyle bir saldırının bir daha yaşanmayacağına dair güvence verdiği belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, İsrail'in Katar'ın başkenti Doha'ya düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Leavitt, ABD ordusunun Başkan Donald Trump yönetimini İsrail'in saldırısından önce bilgilendirdiğini belirterek, saldırıyı 'egemen bir ulusa yönelik tek taraflı bir bombardıman' olarak nitelendirdi.

teknik yapı

ABD'NİN TAVRI

Leavitt, Trump'ın Katar'ı ABD'nin yakın müttefiki olarak gördüğünü ve Katar'ın Gazze Şeridi'nde savaşı sona erdirmek için cesurca riskler aldığını vurguladı. Sözcü, Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'a Katar'ı saldırı konusunda uyarması talimatı verdiğini ve Witkoff'un bu talimatı yerine getirdiğini açıkladı. Leavitt, Trump'ın hem İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hem de Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile telefonda görüştüğünü ve Netanyahu'nun Trump'a hızlı bir şekilde barış sağlamak istediğini ilettiğini aktardı. Trump'ın bu olayın barış için bir fırsat olabileceğine inandığını da sözlerine ekledi.

TRUMP'TAN KATAR'A GÜVENCE

Leavitt, Trump'ın Katar'a böyle bir saldırının bir daha yaşanmayacağına dair güvence verdiğini duyurdu. 'Başkan, saldırının yapıldığı yeri onaylamıyor ve bunu Başbakan Netanyahu’ya da iletti' diyen Leavitt, Trump'ın Gazze Şeridi'ndeki tüm esirlerin serbest bırakılmasını ve savaşın sona ermesini istediğini belirtti. Basın toplantısında, milyarder Jeffrey Epstein soruşturması da gündeme geldi. Leavitt, Trump'ın imzasını taşıdığı ve Epstein’e gönderildiği iddia edilen müstehcen içerikli doğum günü mektubu hakkında, 'Başkan, bu mektubu yazmadı. Bu imza sahte. El yazısı uzmanlarının incelemesini destekliyoruz. Trump’ın hukuk ekibi Wall Street Journal’a karşı davayı sürdürecek. Demokratlar, Epstein kurbanlarını siyasi piyon olarak kullanarak ABD Başkanı’nı karalamaya çalışıyor' şeklinde açıklama yaptı. Leavitt ayrıca, Trump’ın yönetimi döneminde 'çocuk istismarcılarına karşı diğer tüm başkanlardan daha fazla adım atıldığını' savundu.