• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
ASAYİŞ
Yayınlanma : 11 Ağustos 2026 16:00
Düzenleme : 11 Ağustos 2026 16:01

Besni'de alzheimer hastası kayıp

Besni'de alzheimer hastası kayıp
Adıyaman'ın Besni ilçesinde, 85 yaşındaki alzheimer hastası Ekrem Aydın'dan 1 gündür haber alınamıyor. Jandarma ve AFAD ekipleri, vatandaşların da desteğiyle kayıp hastayı bulmak için dere yatağı ve kırsal alanda arama çalışması yürütüyor.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, 85 yaşındaki alzheimer hastası Ekrem Aydın'dan yaklaşık 24 saattir haber alınamaması üzerine geniş çaplı arama başlatıldı.

Ailesi jandarmaya başvurdu

Besni'ye bağlı Alişar köyünde ikamet eden Aydın'dan haber alamayan yakınları, durumu gece saatlerinde jandarma ekiplerine iletti. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Aydın'ı bulmak için kapsamlı bir operasyon başlatıldı.

Dere yatağı ve kırsalda arama sürüyor

Çalışmalara sivil vatandaşlar da destek veriyor. Aydın'ın bulunabileceği düşünülen kırsal alanlarda ve dere kenarlarında yoğunlaşan arama faaliyetlerinde, hastanın zaman zaman köyün alt kısımlarındaki dere yatağına gittiği bilgisi alındı. Vatandaşlardan Aydın'ı görenlerin veya yerini bilenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları istendi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.