Bursa merkezli yürütülen rüşvet ve kara para aklama operasyonunda, CHP'li Nilüfer eski Belediye Başkanı Turgay Erdem ve eşi dahil olmak üzere 22 şüpheli gözaltına alındı. Yargılama sonucunda, Erdem'in de aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanırken, 7 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Operasyon kapsamında şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu ve bir şirkete kayyum ataması yapıldı.

RÜŞVET VE KARA PARA AKLAMA SORUŞTURMASI
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, örgüte üye olma, rüşvet ve suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama" suçlamalarını kapsıyor. Bu kapsamda, 3 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda CHP'li Nilüfer eski Belediye Başkanı Turgay Erdem ve eşiyle birlikte toplam 22 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18'i için tutuklama, 4'ü için ise adli kontrol talebinde bulunuldu. Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Turgay Erdem'in de dahil olduğu 15 şüpheliyi tutuklarken, 7 şüpheli hakkında adli kontrol hükmü uyguladı.

EL KONULAN MAL VARLIKLARI VE KAYYUM ATAMASI
Operasyon çerçevesinde yapılan aramalarda önemli miktarda para, ziynet eşyası, gayrimenkul, araç ve banka hesaplarındaki paralar ile kripto para varlıklarına el konuldu. Ayrıca, bir şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) aracılığıyla kayyum ataması gerçekleştirildi. Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderilirken, firari durumda olan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.








