• ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 03 Ekim 2026 01:29

BDDK, cep telefonu kredileri için yeni vade düzenlemeleri yaptı

BDDK, cep telefonu kredileri için yeni vade düzenlemeleri yaptı
BDDK, cep telefonları için yeni kredi vade sınırlarını ve kredi kartı asgari ödeme tutarını belirledi. 40 bin lira altındaki telefonlar için 12 ay vade uygulanacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonlarının alımı için kullandırılan tüketici kredilerine yönelik yeni düzenlemeleri duyurdu.

Cep telefonları için vade sınırları belirlendi

Kurul, fiyatı 40 bin lira ve altında olan cep telefonları için vade sınırını 12 ay olarak belirlerken, 40 bin lira üzerindeki telefonlar için bu sürenin 3 ay olacağını açıkladı. Ayrıca, iş yerinin 'yenileme merkezi' veya 'yetkili satıcı' olma koşuluyla yenilenmiş ürün niteliğindeki telefonlar için de benzer bir düzenleme yapıldı. Yani, fiyatı 50 bin lira ve altında olan yenilenmiş telefonlar için vade süresi 12 ay, 50 bin lira üzerinde olanlar için ise 3 ay olarak uygulanacak.

Kredi kartı asgari ödeme tutarı değişiyor

Kredi kartlarında asgari ödeme tutarının hesaplanmasında dikkate alınan limit de artırıldı. 100 bin lira ve altında olan kredi kartı limitleri için asgari ödeme tutarı, dönem borcunun yüzde 20'si olarak belirlenirken, 100 bin liranın üzerindeki limitler için bu oran yüzde 40 olarak uygulanacak.