Bayramda memlekete kaçış, dudak uçuklatan bilet fiyatlarıyla imkansız hale geldi

Bayram tatili öncesi otobüs bilet fiyatlarındaki astronomik artışlar, vatandaşların memleketlerine gitmesini imkansız hale getirdi. Milletvekili İlgezdi, yüksek maliyetlerin seyahat özgürlüğünü kısıtladığını ve dar gelirliyi evine hapsettiğ
Kurban Bayramı tatili öncesinde şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarındaki fahiş artışlar, vatandaşın memleket hasretini ekonomik bir çıkmaza sürükledi. 9 günlük tatil fırsatını değerlendirmek isteyenler, özellikle büyük şehirlerden Anadolu'ya yapacakları seyahatler için dudak uçuklatan rakamlarla karşılaşıyor.
SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜ FİİLEN ORTADAN KALKTI
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bu durumun özellikle dar gelirli vatandaşlar ve emekliler için seyahat özgürlüğünü fiilen ortadan kaldırdığını vurguladı. İlgezdi, İstanbul'dan Van'a 5 kişilik bir ailenin sadece gidiş-dönüş bilet maliyetinin 35 bin TL'yi bulduğuna dikkat çekerek, "Vatandaşımız bayramda bir nefes almak, ailesine kavuşmak istiyor ancak ulaşım maliyetleri seyahat özgürlüğünü fiilen ortadan kaldırmıştır. Bu tablo, asgari ücretliyi ve emekliyi memleketine gitmekten vazgeçirip evine hapsetmek demektir" ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.
Maliyetler Cep Yakıyor, Fiyatlar Lüks Seviyesinde
Meclis gündemine konuyu taşıyan İlgezdi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sunduğu soru önergesinde, sadece İstanbul-Van hattının değil, diğer güzergahların da maliyet yükünü gözler önüne serdi. İstanbul'dan Edirne'ye gidiş-dönüş bilet fiyatının 7 bin TL'ye ulaştığını, Muğla'nın 14 bin TL, Rize'nin ise 18 bin 500 TL seviyesinde olduğunu belirtti. Bu rakamların, emekli maaşıyla geçinen bir vatandaş için Van'a gitmenin hayal dahi edilemeyecek bir lüks haline geldiğini gösterdiğini söyledi. İlgezdi, sektörün en büyük gider kalemleri olan mazot fiyatının 80 lirayı aşması, bir otobüsün yıllık trafik sigortasının 200 bin TL'yi bulması ve yıllık MTV ödemesinin 56 bin liraya ulaşması gibi maliyet artışlarına da dikkat çekti. Ayrıca, otogar giriş ücretlerinin 500 ila 2.500 TL arasında değiştiğini, bir lastiğin 17 bin TL'ye satıldığını ve işletmecilerin her 30-40 bin kilometrede bir 25 bin TL bakım masrafı yapmak zorunda kaldığını aktardı. İlgezdi, Bakan Uraloğlu'na, dar gelirli vatandaşlara yönelik ulaşım desteği veya işletmelere ticari yakıt desteği sağlanıp sağlanmayacağını sordu.
- 06:43Trump'ın paylaşımı, İran ile gerilimi artırdı
- 06:32Beckham servetiyle dudak uçuklattı: Milyarderler kulübünde zirveye tırmandı
- 06:13Emekliler adliyelerde: 1 milyon imza hedefiyle büyük buluşma!
- 06:03Ödüllü iş insanı dolandırıcılıktan tutuklandı
- 05:52Milyarlarca ceza kesildi, cebine giren para azaldı: Tahsilat oranları neden düştü?





