• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
GÜNDEM
Yayınlanma : 26 Mayıs 2026 23:09

Bayramda gökyüzü emniyette: Adana'da 35 İHA-SİHA ve dron devrede

Bayramda gökyüzü emniyette: Adana'da 35 İHA-SİHA ve dron devrede
Adana'da Kurban Bayramı boyunca 5.458 personel, 2 helikopter, 35 İHA-SİHA ve dron, 40 zırhlı araç görev yapacak. Veteriner ekipleri de sahada olacak.
Bayramda gökyüzü emniyette: Adana'da 35 İHA-SİHA ve dron devrede

Adana'da Kurban Bayramı süresince alınacak güvenlik tedbirleri en üst seviyede tutulacak. Vali Mustafa Yavuz'un verdiği bilgilere göre, emniyet ve jandarma bünyesinde toplam 5 bin 458 personel, 9 gün boyunca sahada görev yapacak. Bu geniş güvenlik önlemi, vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmesini sağlamayı hedefliyor.

sempati mobilya

Bayramda gökyüzü emniyette: Adana\

HAVADAN VE KARADAN KAPSAMLI DENETİM

Vali Yavuz, sadece insan gücüyle sınırlı kalmayacaklarını vurgulayarak, teknolojik imkanların da seferber edileceğini belirtti. Bu kapsamda, 2 helikopterin yanı sıra tam 35 adet İHA-SİHA ve dron, gökyüzünden kesintisiz denetim yapacak. Ayrıca, 40 zırhlı araç ve sahil güvenliğine ait 6 yüzer unsur da karada ve denizde güvenlik operasyonlarına destek verecek. Bu çok yönlü yaklaşım, olası olumsuzluklara karşı proaktif bir duruş sergilemeyi amaçlıyor.

Bayramda gökyüzü emniyette: Adana\

VETERİNERLER DE SAHADA OLACAK

Güvenlik önlemleri sadece asayişle sınırlı kalmayacak. Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde görevli 60 veteriner hekimden oluşan 24 ekip de sahada aktif rol alacak. Bu durum, özellikle kurban kesimleriyle ilgili olası sağlık sorunlarının önüne geçmeyi ve halk sağlığını korumayı hedefliyor. Vali Yavuz, tüm Adanalıların ve milletin bayramını kutlayarak, görevlerinin vatandaşların huzuru ve güvenliği olduğunu yineledi. Trafikte seyir edecek sürücülere ise uykusuz araç kullanmamaları, hatalı sollama ve hız yapmamaları konusunda önemli uyarılarda bulundu.