YAŞAM
Yayınlanma : 23 Mayıs 2026 14:58

Bayram telaşı erkenden başladı: Tavşanlı'da bıçaklar keskinleşiyor

Bayram telaşı erkenden başladı: Tavşanlı'da bıçaklar keskinleşiyor
Tavşanlı'da Kurban Bayramı öncesi bıçak ve satır bileme mesaisi erken başladı. Bıçak bileyicisi İsmail Eroğul, bu yılki fiyatın 40 TL olduğunu ve talebin arttığını belirtti.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde geleneksel hazırlıklar şimdiden başladı. Kurban kesiminde hayvanlara eziyet etmemek ve ibadeti sorunsuz yerine getirmek isteyen ilçe sakinleri, bıçak ve satırlarını bilettirmek için bıçak bileyicilerinin yolunu tutuyor.

sempati mobilya

Bayram telaşı erkenden başladı: Tavşanlı\

BAYRAM HAZIRLIKLARI HIZ KAZANDI

İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda tezgahlarını kuran bıçak bileyicileri, artan talebi karşılamak için yoğun bir mesai harcıyor. Uzun yıllardır bu işi yapan İsmail Eroğul, bayram yaklaştıkça işlerinin hareketlendiğini belirtti. Eroğul, bu yıl bıçak bileme ücretini 40 TL olarak belirlediklerini ifade ederek, vatandaşların eski bıçaklarını keskinleştirmek için kendilerine başvurduğunu söyledi.

VATANDAŞLAR SON GÜNLERİ BEKLEMİYOR

Bayramın son günlerini beklemeden hazırlıklarını tamamlamak isteyen Tavşanlılılar, meydandaki tezgahların önünde kuyruk oluşturuyor. Kurban kesimi için gerekli araç gereçlerin en önemlilerinden biri olan keskin bıçaklar, bayram coşkusuna eşlik edecek şekilde hazırlanıyor.