ÇEVRE
Yayınlanma : 21 Eylül 2025 08:42

Bayburt’ta ‘Atıksız Bir Dünya Mümkün’ etkinliği

Bayburt’ta ‘Atıksız Bir Dünya Mümkün’ etkinliği
Bayburt’ta Dünya Çevre Temizlik Günü’nde düzenlenen ‘Atıksız Bir Dünya Mümkün’ etkinliğinde gönüllüler Yenişehir Parkı’nı temizleyerek çevre kirliliğine dikkat çekti ve ‘çöp körlüğü’ne karşı farkındalık oluşturmayı amaçladı.
Bayburt’ta ‘Atıksız Bir Dünya Mümkün’ etkinliği

Dünya Çevre Temizlik Günü nedeniyle Bayburt’ta ‘Atıksız Bir Dünya Mümkün’ sloganıyla bir etkinlik düzenlendi.

teknik yapı

YENİŞEHİR PARKI TEMİZLENDİ

LDİ Doğu Karadeniz Bayburt Gönüllü Topluluğu öncülüğünde Yenişehir Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte gönüllüler, parktaki çöpleri topladı. Çevre kirliliğine dikkat çekmeyi amaçlayan etkinliğin sorumlusu Yasemin Akgün, sürdürülebilir yaşam için bireyleri harekete geçirmeyi ve ‘çöp körlüğü’ olarak adlandırılan duyarsızlığı kırmayı hedeflediklerini belirtti.

ÇÖP KÖRLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

"Çöp körlüğü, çevremizdeki atıkları görmezden gelmemiz, fark etmeden yaşamamız demektir. Oysa her çöp, doğamıza, sağlığımıza ve geleceğimize bırakılmış bir yüktür. Bugün Bayburt’ta biz bu yükü sırtlanmak için bir araya geldik." diyen Akgün, destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek topluluğun çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.