GÜNDEM
Yayınlanma : 21 Eylül 2025 08:33

Bayburt'ta afet farkındalık eğitimleri verildi

Bayburt'ta afet farkındalık eğitimleri verildi
Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Aile Yılı ve İl Eylem Planı kapsamında, camilerde ve mahallelerde afet farkındalık eğitimleri düzenledi. Vali yardımcısı ve ilgili kurum müdürleri de çalışmalara katıldı.
Bayburt'ta afet farkındalık eğitimleri verildi

Aile Yılı ve İl Eylem Planı çerçevesinde, Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından ailelerin afet bilincini artırmak amacıyla eğitimler düzenlendi.

teknik yapı

CAMİLERDE VE MAHALLELERDE EĞİTİM

Eğitimler, Bayburt Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında, Şeyhhayran ve Kaleardı mahallelerindeki vatandaşlara ulaştırıldı. AFAD eğitmenleri ve gönüllüleri, broşür dağıtarak bilgilendirme çalışmaları yürüttü. Mahalle muhtarları Bahattin Dedeoğlu ve Fuat Yıldız da çalışmalara katıldı.

AFET FARKINDALIĞI SOHBETLERİ

Bayburt İl Müftülüğünün desteğiyle, cami ve Kur’an kurslarında namaz öncesinde afet farkındalığı sohbetleri düzenlendi. Yakutiye Camii’nde ise ‘Afet Farkındalığı ve İklim Değişikliği’ konulu bir vaaz verildi. AFAD gönüllülerinin kurduğu stantta broşür dağıtımı ve bilgilendirme yapıldı. Bayburt Vali Yardımcısı Yusuf Beran Vuran ve Bayburt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Sevim de programa katıldı. Bu çalışmalar, Bayburt’ta afet bilincinin geliştirilmesini hedefliyor.