Bartın'da sigarayla mücadele: Bütüncül destek sunuluyor

Bartın'da İl Sağlık Müdürlüğü'nün başlattığı Sigara Bırakma Poliklinikleri'nde, sigarayı bırakmak isteyenlere bütüncül bir destek sunuluyor; psikolojik danışmanlık, ilaç tedavisi ve multidisipliner bir ekip desteği sağlanıyor.
Bartın'da İl Sağlık Müdürlüğü'nün başlattığı 'Sigara Bırakma Poliklinikleri' ile sigara bağımlılığıyla mücadele sürüyor. Sağlıklı Hayat Merkezleri koordinasyonunda bireysel ve kurumsal farkındalık eğitimleri düzenlenirken, polikliniklere başvuran kişilere kapsamlı destek sağlanıyor.

BİREYSELLLEŞTİRİLMİŞ TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Hastalara öncelikle kronik hastalık öyküleri ve sigara kullanım geçmişleri detaylı inceleniyor. Nikotin bağımlılık düzeyleri ölçülerek kişiye özel tedavi planları oluşturuluyor. Düzenli danışmanlık, psikolojik destek ve irade güçlendirme çalışmalarıyla bireyler süreçte yalnız bırakılmıyor. Gerektiğinde ilaç tedavisine de başlanabiliyor. Doktor, hemşire, psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişim uzmanlarından oluşan multidisipliner ekiplerle tedavi etkinliği artırılıyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN DESTEK VE UYARI
Bartın Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytekin İdikut, sigaranın kalp-damar hastalıkları, KOAH, inme ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirterek, sigara bırakmanın sağlığın korunması için en önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı. Dr. Burcu Acar ise sigaranın birçok ciddi sağlık sorununa yol açtığını tekrarlayarak, polikliniklerde bilimsel yöntemlerle kişiye özel ve sürdürülebilir çözümler sunulduğunu belirtti. Sigarayı bırakan vatandaşlar ise sağlıklarında olumlu gelişmeler yaşadıklarını ve bu süreçte profesyonel desteğin önemini dile getirdi. 51 yaşındaki Sevim Doğanay, Ercan Üre ve Evrim Doğan, sigarayı bırakma deneyimlerini ve bu süreçte aldıkları desteğin kendilerine kattıklarını paylaştılar. İl Sağlık Müdürlüğü ise sigara bırakmanın hem bireysel hem de toplumsal yaşam kalitesini artırdığını belirterek, polikliniklere başvurulmasını tavsiye etti.
- 13:12Elf kulağı estetiği: Gençlerin sosyal medya rüzgarında yeni akım
- 13:05Beşiktaş'ta bayram coşkusu: Başkan ve yönetimden taraftara sıcak mesajlar
- 12:58Seattle merkezli pizzacı robot şirketi iflas etti
- 12:50Muratpaşa'da Turunç Masa'dan rekor çözüm: Nisan'da 12 binden fazla vatandaşın sesi duyuldu
- 12:43Esenyurt'ta kıskançlık dehşeti: Genç kızı bıçakladı




