SAĞLIK
Yayınlanma : 05 Ağustos 2025 19:55

Balıkesir Üniversitesi'nde Obezite Cerrahisi Uygulama Merkezi kuruldu

Balıkesir Üniversitesi'nde Obezite Cerrahisi Uygulama Merkezi kuruldu
Balıkesir Üniversitesi Hastanesi'nde yeni kurulan Obezite Cerrahisi Uygulama Merkezi, obezite vakalarına multidisipliner ve bilimsel çözümler sunmayı hedefliyor. Merkez, Doç. Dr.
Balıkesir Üniversitesi'nde Obezite Cerrahisi Uygulama Merkezi kuruldu

Balıkesir Üniversitesi, sağlık hizmetlerindeki uzmanlaşma alanlarını genişletiyor. Üniversite Hastanesi bünyesinde Obezite Cerrahisi Uygulama Merkezi kuruldu. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü onayıyla faaliyete geçen merkez, obezite vakalarına multidisipliner ve bilimsel çözümler sunmayı hedefliyor.

teknik yapı

OBESİTE CERRAHİSİNDE BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM

Obezite Cerrahisi Uygulama Merkezi’nin sorumlu hekimi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ferhat Çay. Doç. Dr. Çay, merkezin hem akademik hem de klinik açıdan büyük bir vizyonun ürünü olduğunu belirterek, obezitenin sadece estetik değil, ciddi sağlık sorunlarına yol açan global bir halk sağlığı problemi olduğunu vurguladı. Merkezin, Balıkesir’in yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından hastalara güvenli ve yüksek standartlarda tedavi sunduğunu ifade etti. Hastaların alanında uzman bir ekip tarafından multidisipliner yaklaşımla değerlendirildiğini ve ameliyat öncesi ve sonrası süreçlerin titizlikle planlandığını aktardı.

KALICI VE SAĞLIKLI YAŞAM TARZI HEDEFİ

Doç. Dr. Çay, cerrahi başarının sadece teknik bir müdahaleyle sınırlı olmadığını, merkezin diyetisyen, psikolog ve egzersiz danışmanlarının da dahil olduğu bütüncül bir yaklaşım benimsediğini söyledi. Amacın hastalara sadece kilo verdirmek değil, kalıcı ve sağlıklı bir yaşam tarzı kazandırmak olduğunu belirtti. 2019 yılından bu yana binlerce hastayı şifa ile taburcu ettiklerini de sözlerine ekledi. Sağlık turizmine de katkı sağlayan merkezin, yurt dışından gelen hastaların Balıkesir Üniversitesini tercih etmesinin uluslararası güvenin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Çay, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Başbuğ'a teşekkür etti. Doç. Dr. Çay, merkezin hem hastalara şifa dağıtmayı hem de genç cerrahlara nitelikli eğitim imkânı sunmayı sürdüreceğini belirtti.