TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Osman Zeki Şahin, kent merkezindeki otopark sorununa dikkat çekerek, mevcut kapasitenin yetersiz olduğunu ifade etti.

Otopark kapasitesi mevcut ihtiyacı karşılamıyor
Şahin, Balıkesir’in artan nüfusu ve tek merkezli yapısı nedeniyle araç yoğunluğunun her geçen gün arttığını belirtti. Mevcut otoparkların, yoğun saatlerde trafik akışını olumsuz etkileyen düzensiz parklanmaların önüne geçemediğini vurguladı. Çözümün yalnızca yeni otopark alanları yaratmaktan ibaret olmadığını, akıllı şehircilik ve akıllı otopark sistemlerinin devreye alınması gerektiğini söyledi.

Mevcut otoparkların verimliliği artırılmalı
Şahin, Balıkesir kent merkezindeki üç betonarme katlı otoparkın toplam kapasitesinin mevcut araç talebini karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti. Otopark sorununun, bütüncül bir planlama ile ele alınması gerektiğini belirten Şahin, sensör tabanlı doluluk takibi ve yönlendirme sistemlerinin mevcut kapasitenin daha etkin kullanılmasına yardımcı olabileceğini kaydetti. Ayrıca, yeni otopark alanlarının yerinin bilimsel verilerle belirlenmesi gerektiğini vurguladı.







