Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde gerçekleştirilen MHP İlçe Kongresi, tarihi Osmanlı Mehteran Takımı’nın büyüleyici konseri ile renklendi. Konserde, 3 yaşındaki Sancar İstek, davul çalarak izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

MEHTERANIN GÜCÜ VE GÜZELLİĞİ
Sancar İstek’in babası Tevfik İstek, oğlunun bebeklikten beri mehter müziği ile iç içe olduğunu belirtti. Kültür Merkezinde düzenlenen kongrede, minik Sancar’ın sahnedeki performansı, katılımcılardan tam not aldı. Mehter konserini izleyenlerden Erdal Aldağ, mehterin ata müziği olduğunu vurgulayarak, bu geleneğin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

GENÇLERİ MEHTERLE BULUŞTURMAK
Aldağ, mehter müziğini gençlere sevdirmek için ebeveynlere çağrıda bulunarak, çocukların bu geleneksel müzikle tanışmasının önemini ifade etti. “Lütfen çocuğunuzu mehter müziğimize alıştırın,” diyen Aldağ, mehterin batı müziğinin etkilerinden korunmanın bir yolu olduğunu da sözlerine ekledi.







