Düzenleme : 24 Temmuz 2025 15:38
Balıkesir'de ağaç katliamı: Çay Deresi Islahı Projesi'nde tepkiler büyüyor

Balıkesir'in Çay Deresi bölgesinde yürütülen 'çevre düzenlemesi' adı altında ağaçların iş makineleriyle parçalanması, kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı; sorumlular ise henüz açıklama yapmadı.
Balıkesir'de 'çevre düzenlemesi' adı altında yürütülen çalışmalar sırasında ağaçların iş makineleriyle parçalanması, vatandaşların tepkisini çekti. Ağaçlar kökünden sökülmeden parçalanarak adeta yok ediliyor. Bu durum, özellikle Çay Deresi bölgesinde yapılan çevre düzenleme çalışmaları sırasında yaşandı ve kamuoyunda büyük tepki uyandırdı.
AĞAÇLARIN TALANI
Eskişehir, Antalya ve Muğla'da yaşanan orman yangınlarında ağaçları kurtarmak için hayatını kaybeden vatandaşların acısı hala tazeyken, Balıkesir'deki bu olay doğa severleri isyan ettirdi. 6 aydan uzun süredir devam eden Çay Deresi Islahı Projesi kapsamında yaşanan ağaç katliamı, tepkileri daha da büyütüyor.
SORUMLULAR SUSKUN
Ağaçlara verilen zararın hangi kuruma ait olduğu belirsizliğini koruyor. Ne yüklenici firma, ne DSİ yetkilileri ne de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili bir açıklama yapılmış değil. Bu durum, kamuoyunda şeffaflık eksikliği tartışmalarını da beraberinde getiriyor.
- 13:48Toz bulutları geri döndü: Akciğerlerden beyne yayılan felç tehlikesi için kırmızı alarm!
- 13:41Antep fıstığı fiyatları artışta: Yeni zam kapıda mı?
- 13:34Göğüs ağrısı krizi yolda ambulansla aşıldı: Hayati tehlike atlatıldı
- 13:27Fransa, yeni binalarda doğalgaz kombisi kullanımını yasakladı
- 13:19Hülya Avşar ve Kaya Çilingiroğlu'nun boşanması, Feraye gafı ve şok iddialarla yeniden gündemde!





