EKONOMİ
Yayınlanma : 17 Mart 2026 08:47

Baklavacı Faruk Güllüoğlu, 223 milyon TL'den satışa çıkarıldı

Baklavacı Faruk Güllüoğlu, 223 milyon TL'den satışa çıkarıldı
Baklavacı Faruk Güllüoğlu, TMSF tarafından satışa çıkarıldı. İhalenin muhammen bedeli 223 milyon TL olarak belirlendi.

Baklavacı Faruk Güllüoğlu, ticari ve iktisadi bütünlüğü ile birlikte satışa sunuldu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak atandığı Baklavacı Güllüoğlu Gıda Sanayi ve Dış Ticaret AŞ'ye ait varlıkları satışa çıkardığını açıkladı.

sempati mobilya

İHALE DETAYLARI

Satışa konu olan ticari ve iktisadi bütünlük, Baklavacı Güllüoğlu Gıda Sanayi ve Dış Ticaret AŞ'ye ait mal, hak, varlıklar ile sözleşmelerden oluşuyor. Muhammen bedeli 223 milyon TL olarak belirlenen bu satış, gıda sektöründe dikkat çeken önemli ihalelerden biri olarak öne çıkıyor. İhalenin 8 Nisan 2026 tarihinde yapılması planlanıyor.

GEÇMİŞTE YAŞANANLAR

Hatırlatmak gerekirse, FETÖ'ye üye olduğu belirlenen kişiler ve bazı şirketler hakkında soruşturmalar açılmıştı. Güllüoğlu Baklavaları, 2016 yılında 'terör örgütünün finansmanı', 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlarından dolayı el konulmuştu. Şirketin kayyım yönetimine geçmesinin ardından varlıkların satışa sunulmasıyla birlikte yeni bir dönemin başlaması bekleniyor.