• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
EKONOMİ
Yayınlanma : 30 Mart 2026 03:52

Bakanlıktan ekmekte yasak: Koyu renk ve aroma katkıları sona eriyor

Bakanlıktan ekmekte yasak: Koyu renk ve aroma katkıları sona eriyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, ekmekte koyu renk ve aroma kazandıran katkıların yasaklanmasına yönelik yeni bir düzenleme hazırladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ekmekte renk ve aroma amaçlı kullanılan bazı bileşenlerin yasaklanmasına yönelik yeni bir düzenleme hazırladı.

sempati mobilya

YENİ DÜZENLEME DETAYLARI

Hazırlanan taslağa göre, 'Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği' ile 'Buğday Unu Tebliği'nde değişiklikler yapılacak. Bu değişikliklerin amacı, ekmeğe kahverengi ve siyah gibi koyu renk vermek için kullanılan katkı maddelerinin kullanımını sona erdirmek. Buna ek olarak, kavrulmuş malt unu, kavrulmuş nohut unu ve koyu malt özü gibi maddelerin ekmeğe koyu renk veya aroma kazandırmak amacıyla kullanılmasının yasaklanması hedefleniyor. Ek olarak, ekmek üreticileri ve fırınların, 31 Aralık 2026 tarihine kadar yeni kurallara uyum sağlaması bekleniyor.