Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, site yönetimlerine yönelik yeni bir denetim sistemini devreye aldığını duyurdu. Bakanlık yetkilileri, gelir ve gider kalemlerinin düzenli takibiyle aidat fiyatlarında düşüş hedeflendiğini açıkladı.
SIKI DENETİM UYGULANACAK
Site yönetimi hizmeti veren firmaların da bu denetim sistemine dahil edileceği belirtildi. Bakanlık tarafından yetkilendirilmemiş hiçbir şirketin sektörde faaliyet gösteremeyeceği vurgulandı. Yetkilendirilme sürecinden sonra, şirketlerin düzenli denetimlerden geçeceği ifade edildi.
KİRACILARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
Kiracıların sorumlulukları konusunda uzman görüşleri de paylaşıldı. Uzmanlar, kiracıların yalnızca kullanım kaynaklı giderleri ödemek zorunda olduğunu, çalışan maaşları, SGK primleri, ortak alanların ısınma ve aydınlatma giderleri gibi kalemlerin kiracı tarafından karşılanması gerektiğini belirtti. Ancak işçinin özlük hakları, kıdem tazminatı, asansör değişimi, mantolama ve güçlendirme gibi giderlerin ev sahibine ait olduğu vurgulandı. Aidatın kira bedelini aşmaması gerektiği de uzmanlar tarafından özellikle belirtildi.







