EĞİTİM
Yayınlanma : 11 Mart 2026 20:52

Bakan Tekin: 'Çocuklarımızın ve gençlerimizin dikkatle baktığı bir iklim oluşturmalıyız

Bakan Tekin: 'Çocuklarımızın ve gençlerimizin dikkatle baktığı bir iklim oluşturmalıyız
Bakan Tekin, çocuklar ve gençler için dikkatli bir sosyal iklim oluşturmanın önemine dikkat çekti ve milli birlik vurgusu yaptı.
Bakan Tekin: 'Çocuklarımızın ve gençlerimizin dikkatle baktığı bir iklim oluşturmalıyız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı'nın düzenlediği iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, çocukların ve gençlerin birbirine daha dikkatle baktığı, dinlerken hakkaniyeti elden bırakmadığı bir iklim oluşturmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

teknik yapı

DAYANIŞMA VE KARDESLİK DUYGUSU

Bakan Tekin, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek, toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren etkinliklerin toplumsal uzlaşıya katkı sağladığını ifade etti. Eğitimin toplumsal kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğunu hatırlatan Tekin, Türkiye'yi bir arada tutan değerlerin başında farklı milletlerin birbirini yok saymadan bir arada yaşama becerisinin geldiğini söyledi.

İÇ CEPHEMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ

ABD/İsrail ve İran arasında yaşanan çatışmalara da değinen Tekin, Türk toplumunun milli birlik ve kardeşlik duygularıyla bu sıcak çatışmadan etkilenmeyeceğini belirtti. Tekin, "Bugün bize düşen, asırlardan süzülüp gelen bu inceliğin hayattan çekilmesine izin vermemektir" dedi. Ayrıca, hatır bilen ve muhatabının haysiyetini zedelemeden hareket eden bir nesil yetiştirmediğimiz takdirde, eksik kalacağımızı ifade etti. Milli Eğitim Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de iç cepheyi güçlendirme konusundaki kararlılıkları için teşekkür etti. Program, müzik dinletisi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.