SİYASET
Yayınlanma : 30 Ocak 2026 19:15

Bakan Bayraktar'dan müjde: 2028'de 17 milyon hane kendi doğalgazımızla ısınacak!

Bakan Bayraktar'dan müjde: 2028'de 17 milyon hane kendi doğalgazımızla ısınacak!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2026'da 8 milyon, 2028'de ise 17 milyon hanenin Türkiye'nin kendi doğalgazıyla ısınacağını duyurdu. Enerjide tam bağımsızlık hedefleniyor.
Bakan Bayraktar'dan müjde: 2028'de 17 milyon hane kendi doğalgazımızla ısınacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı yolunda attığı adımları ve geleceğe yönelik hedeflerini duyurdu. Bayraktar, devam eden doğalgaz arama çalışmalarıyla birlikte 2028 yılına gelindiğinde tam 17 milyon hanenin Türkiye tarafından üretilen doğalgazı kullanacağını müjdeledi.

sempati mobilya

HATAY'DA YENİDEN İNŞA SÜRECİ VE ENERJİ ÇALIŞMALARI

Bakan Bayraktar, Hatay'daki temasları kapsamında Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Bayraktar, depremin ardından bölgede yürütülen çalışmalara değindi. Özellikle Hatay'daki doğalgaz ve elektrik sorunlarının çözümü için büyük gayret gösterildiğini belirten Bakan, şehirlerin yeniden inşa sürecinde kaliteli enerji hizmetleri sunulduğunu vurguladı. Kapasite artışları ve elektrik kesintilerini en aza indirmeye yönelik alınan kararların hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

DOĞALGAZDA YÜZDE 100 BAĞIMSIZLIK HEDEFİ

Türkiye'nin enerji alanında tam bağımsızlığını hedeflediklerini belirten Bakan Bayraktar, Karadeniz'de bulunan doğalgazın 3 yıldan kısa sürede üretime alındığını hatırlattı. Şu anda 4 milyon evin kendi doğalgazlarını kullandığını söyleyen Bayraktar, "2026 yılında inşallah 8 milyon hane kendi doğalgazımızla ısınacak. İnşallah 2028’de 17 milyon haneye çıkacak. Hedefimiz Türkiye’deki bütün hane halkının doğalgaz ihtiyacını inşallah kendi gazımızdan karşılamak." dedi. İki yeni sondaj gemisiyle hem Türkiye'de hem de yurt dışında arama çalışmalarının gece gündüz sürdüğünü ve enerjide bağımsızlık sağlanana kadar bu mücadelenin devam edeceğini sözlerine ekledi.