ASAYİŞ
Yayınlanma : 09 Aralık 2025 14:11

Bağdat Caddesi'nde yılbaşı süsleri alev aldı: Mucizevi kurtuluş!

Bağdat Caddesi'nde yılbaşı süsleri alev aldı: Mucizevi kurtuluş!
Bağdat Caddesi'nde yılbaşı süslemeleri için yapılan kaçak elektrik bağlantısından kaynaklanan yangın, itfaiye ve vatandaşların müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Olası bir facia ucuz atlatıldı.
Bağdat Caddesi'nde yılbaşı süsleri alev aldı: Mucizevi kurtuluş!

İstanbul'un gözde caddelerinden Bağdat Caddesi, dün akşam saatlerinde yaşanan olayla yürekleri ağza getirdi. Yılbaşı süslemeleri için kullanılan bir aydınlatma direğinden çekilen elektrik kablosunda çıkan yangın, olası bir faciayı ucuz atlattı.

teknik yapı

KAÇAK ELEKTRİK BAĞLANTISI FACİAYA YOL AÇIYORDU

Kadıköy Belediyesi tarafından hazırlanan yılbaşı süslemeleri kapsamında, caddedeki aydınlatma lambasından süslemelere kaçak elektrik bağlantısı yapıldığı iddia edildi. Yağışlı havanın da etkisiyle kısa devre yaşanması sonucu alevlerin yükselmesi, caddede büyük panik yarattı.

İTFAİYE VE VATANDAŞLAR ALEVLERİ SÖNDÜRDÜ

Olayı gören vatandaşların ilk müdahalesi ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın, büyümeden kontrol altına alındı. Yoğun yaya trafiğinin olduğu bir noktada meydana gelen bu olay, olası bir felaketin önüne geçilmesinde büyük rol oynadı. Bu durum, geçtiğimiz yıl İzmir'de yaşanan ve iki kişinin ölümüne neden olan elektrik akımı kazasını da akıllara getirdi.