GÜNDEM
Yayınlanma : 09 Aralık 2025 14:02

Çanakkale'de bereket fışkıracak: Yeni baraj yılda 97 milyon lira kazandıracak

Çanakkale'de bereket fışkıracak: Yeni baraj yılda 97 milyon lira kazandıracak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale-Karaköy Barajı'nın tamamlandığını ve yıllık 97 milyon lira ekonomik katkı sağlayacağını açıkladı. Baraj, 9 bin 380 dekar tarım arazisini modern sulamayla buluşturacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale-Karaköy Barajı'nın tamamlandığını ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sunacağını duyurdu. Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, barajın 444 milyon lira maliyetle inşa edildiğini ve bölge için hayati bir su depolama yapısı haline geldiğini belirtti.

teknik yapı

MODERN SULAMA İLE TARIMA CAN SUYU

Barajın en önemli işlevi, 9 bin 380 dekar tarım arazisini modern sulama sistemleriyle buluşturmak olacak. Bu sayede çiftçilerin verimliliği artacak ve bölge tarımında yeni bir dönem başlayacak. Sulamanın düzenli hale gelmesi, ürün çeşitliliğini ve kalitesini de olumlu yönde etkileyecek.

EKONOMİYE DEV KATKI

Bakan Yumaklı'nın açıkladığı rakamlara göre, Çanakkale-Karaköy Barajı ülke ekonomisine yıllık 97 milyon lira katkı sağlayacak. Bu katkı, modern sulama sayesinde artan tarımsal üretim ve verimlilikten kaynaklanıyor. Barajın 39 metre yüksekliğiyle bölgenin su ihtiyacını karşılamada stratejik bir rol üstleneceği vurgulandı.

BEREKETLİ BİR GELECEK İÇİN ADIM

Bakan, açıklamasını 'Bereketli olsun' dilekleriyle tamamladı. Çanakkale-Karaköy Barajı, hem bölge çiftçisi için yeni fırsatlar yaratacak hem de milli ekonomiye uzun vadeli bir yatırım olarak hizmet edecek. Projenin tamamlanması, tarım ve su yönetimi alanında atılan önemli adımlardan biri olarak kayıtlara geçti.