Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz’in eşsiz doğasında düzenlenen Babadağ Ultra Maratonu’nda ilk gün yarışları, sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne olarak tamamlandı. Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Rusya, Belçika, Ukrayna, Norveç, Polonya, İspanya, Bermuda, Avusturya ve Finlandiya gibi toplam 15 ülkeden yaklaşık 100 yabancı sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda rekabet üst seviyeye ulaştı. Yarışlar, 26 Nisan Pazar günü verilecek startlarla sona erecek.

DOĞANIN KALBİNDE HIZ VE DAYANIKLILIK YARIŞI
Maratonun ilk gününe sabah 07.00’de 56K ve 30K etapları damgasını vurdu. Ardından saat 08.00’de 15K Skyrunning Dragon ve saat 10.00’da 26K Down Hill yarışları başladı. Doğanın büyüleyici atmosferinde gerçekleşen bu etaplar, gün boyunca sporcuların hem hızını hem de dayanıklılığını zorlayan, nefes kesici anlara sahne oldu.

PODIUMDA KİMLER YER ALDI?
İlk gün yarışlarının sona ermesinin ardından düzenlenen ödül töreninde, kategorilerinde dereceye giren sporcular madalyalarını aldı. 15K Skyrunning Dragon Genel Klasman ve Erkekler Kategorisi'nde İbrahim Güneş birinci olurken, 30K Parkuru Genel Klasman ve Erkekler Kategorisi'nde Rus sporcu Aleksei Stepanov zirveye oturdu. Kadınlar kategorilerinde de çekişmeli mücadeleler yaşanırken, 56K Babadağ Ultra Genel Klasman ve Erkekler'de Koray Het, Kadınlar'da ise Serpil Baysal Budak birincilik kürsüsüne çıktı.






