Aydın'da zeytinde halkalı leke hastalığına karşı acil ilaçlama çağrısı

Aydın'daki üreticilere zeytinde halkalı leke hastalığı ile mücadele için ilaçlama yapmaları çağrısı yapıldı. Önlemler alınmazsa risk artabilir.
Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aydın'da zeytinde halkalı leke hastalığı ile mücadele zamanının geldiğini vurguladı.
İLAÇLAMALAR BAŞLAMALI
Hasadı tamamlanan bahçelerde ilaçlamaların bir an önce yapılması gerektiğini belirten yetkililer, zeytin hasat sezonunun sona yaklaşmasıyla birlikte halkalı leke hastalığı riskinin arttığını ifade etti. Üreticilere bu konuda dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları için çağrıda bulunuldu.
MÜCADELE YÖNTEMLERİ
Halkalı leke hastalığının yayılmaması için ağaçların budanması ve hava almasının sağlanması gerektiği belirtildi. Ayrıca, fazla azotlu gübre kullanımından kaçınılması, lekeli yaprakların toplanıp imha edilmesi gerektiği vurgulandı. Üreticilerin ilaçlama ilanlarını takip etmelerinin önemine değinildi. İlkbahar ve çiçeklenme öncesi ile sonbahar sürgünleri görünmeden ilaçlama yapılabileceği hatırlatıldı. Yağışlı ve rüzgarlı havalarda ilaçlama yapılmaması gerektiği de belirtildi.
- 02:19Bülent Ersoy'dan Gırgıriye Müzikali Krizi Açıklaması: 'Kovulmadım, Yoğunluğumdan Ayrıldım!
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor
- 01:39Yurt Dışına Çıkanlar Dikkat: SGK Denetimi Emekliliğinizi Tehlikeye Atabilir!





