Aydın'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Aydın'ın Efeler ilçesindeki kırsal Yılmazköy Mahallesi'nde zirai alandan başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı ve havadan ve karadan yoğun bir müdahale ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Aydın'ın Efeler ilçesinde, kırsal Yılmazköy Mahallesi'nin üst kesimlerinde zirai alanda başlayan bir yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak ormanlık alana sıçradı. Yoğun dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine yönlendirildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR
Hem havadan hem de karadan müdahale eden ekipler, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor. Aydın Valisi Yakup Canbolat, yangınla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yangının ziraat alanından ormana sıçradığını ve ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale ettiğini belirtti. Vali Canbolat, yangının çevresinin ekipler tarafından sarıldığını ve kontrol altına alınması için havadan ve karadan yoğun bir müdahale gerçekleştirildiğini vurguladı.
GENİŞ KAPSAMLI MÜDAHALE
Vali Canbolat'ın açıklamasına göre, yangına karadan 119 araç ve 360 personel, havadan ise 8 helikopter ve 6 uçakla müdahale ediliyor. Yetkililer, yangının en kısa sürede tamamen kontrol altına alınması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.
- 14:14Denizli'de forkliftin devrilmesi sonucu genç işçi hayatını kaybetti
- 14:05İzmir'de nefes kesen operasyon: 10 yıl hapis cezası olan firari uyuşturucu satıcısı yakalandı!
- 13:55Yumurta fiyatlarında büyük düşüş, üreticiler zor durumda
- 13:46Altınordu'nun kümede kalma savaşı: Önünde iki kritik final var!
- 13:36Muğla'nın kütüphanelerine büyük ilgi: 130 bin kitap ödünç alındı



