SİYASET
Yayınlanma : 09 Haziran 2026 14:07

Aydın Büyükşehir Meclisi'nde divan katipliği el değiştirdi: İrem Gürsoy yeni isim

Aydın Büyükşehir Meclisi'nde divan katipliği el değiştirdi: İrem Gürsoy yeni isim
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li Yasemin Gürsel'in istifası sonrası boşalan divan katipliği koltuğuna CHP adayı İrem Gürsoy seçildi. Gürsoy, komisyon üyeliğine de getirildi.
Aydın Büyükşehir Meclisi'nde divan katipliği el değiştirdi: İrem Gürsoy yeni isim

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ilk oturumu, Belediye Başkan Vekili Polat Bora Mersin başkanlığında toplandı. Toplamda 28 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, en dikkat çekici gelişme CHP'li Yasemin Gürsel'in istifasıyla boşalan divan katipliği için yapılan seçim oldu.

sempati mobilya

Aydın Büyükşehir Meclisi\

Divan Katipliği İçin Rekabetçi Seçim

Mecliste zabıt özetinin okunmasıyla başlayan gündemde, 9'u ek olmak üzere toplam 28 madde görüşülerek ilgili komisyonlara sevk edildi. Ancak asıl odak noktası, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi Yasemin Gürsel'in görevinden ayrılmasıyla boşalan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi divan katipliği için yapılan seçim oldu. Bu boşalan görev için AK Parti Grubu Ayşe Kervan'ı aday gösterirken, CHP Grubu ise İrem Gürsoy'u aday olarak belirledi. Gizli oylama sonucunda İrem Gürsoy 42 oy alarak seçimi kazanırken, AK Parti adayı Ayşe Kervan 29 oyda kaldı.

Aydın Büyükşehir Meclisi\

Yeni Görevler ve Bir Sonraki Toplantı

Divan katipliği görevine seçilen İrem Gürsoy, aynı zamanda CHP Grubu'nun önergesiyle Çocuk, Aile ve Engelliler Komisyonu üyeliğine de getirildi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği görülen meclis oturumu, diğer gündem maddelerinin de görüşülmesinin ardından Belediye Başkan Vekili Mersin tarafından 11 Haziran Perşembe günü saat 11.00'de tekrar toplanmak üzere sona erdirildi.