Avrupa'da gaz fiyatları nefes kesti: TTF 50 euro sınırını aştı!

Avrupa'da gaz fiyatları, İran ve CIA arasındaki dolaylı görüşmelere dair haberlerin ardından megavatsaat başına 50 euro seviyesinin altına indi.
Avrupa'nın en önemli doğal gaz ticaret noktalarından biri olan Hollanda merkezli TTF'de, nisan vadeli kontratlarda gaz fiyatları megavatsaat başına 50 euro seviyesinin altına geriledi.
Küresel Endişelerin Ardından Düşüş Yaşandı
Geçtiğimiz hafta ABD ve İsrail'in İran'a yönelik başlattığı saldırılar sonrası küresel enerji tedarikine ilişkin artan endişelerle birlikte Avrupa'da gaz fiyatları sert bir yükseliş göstermişti. Bu yükselişle birlikte fiyatlar, megavatsaat başına 65 avroya kadar çıkarak saldırı öncesi seviyesinin yüzde 100 üzerine çıkmıştı.
İran ve CIA Görüşmeleri Fiyatları Düşürdü
Bugünkü fiyat düşüşünde, New York Times'ın "İran İstihbarat Bakanlığı'nın savaşı sonlandırma şartlarını görüşmek üzere CIA ile dolaylı yoldan temas kurduğu" yönündeki haberin etkili olduğu belirtiliyor. Bu gelişme, piyasalardaki gerilimi azaltarak gaz fiyatlarında önemli bir geri çekilmeye neden oldu.
- 11:18Uzmanlardan kalp sağlığı için dikkat çeken öneriler!
- 11:07İzmir kuyumculuğunda 'Mavi Kart' dönemi: Suistimaller ve sahte ürünlere köklü çözüm
- 10:58Hürmüz krizi sonrası petrol fiyatları yükseldi, borsalar geriledi
- 10:48Menteşe Belediyesi'nden Ankara'da dikkat çeken su yönetimi sunumu
- 10:39Eskişehirli genç güreşçi Ahmet Savaş, Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor





