Avn: İsrail'in saldırıları, 1701 sayılı kararı ihlal ediyor

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarını ve garantör ülkelerin sessizliğini şiddetle kınadı. İsrail'in saldırılarının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararını ihlal ettiğini belirtti.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, İsrail'in ateşkesi defalarca ihlal etmesine rağmen garantör ülkelerin sessiz kalmasını sert bir dille eleştirdi. Avn, bu tutumu Tel Aviv'i Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürmeye teşvik eden tehlikeli bir başarısızlık olarak nitelendirdi.
İSRAİL'İN SALDIRILARINA TEPKİ
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Avn'ın İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik saldırıları hakkında yaptığı açıklamalar yer aldı. Avn, İsrail'in Ateşkesi Denetleme Komitesi'nin işleyişine veya Kasım 2024'te imzalanan anlaşmayı destekleyen herhangi bir devlete saygı duymadığını belirtti. Hava saldırılarının, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının açık bir ihlalini oluşturduğunu vurguladı.
GARANTÖR ÜLKELER ELEŞTİRİLDİ
Avn, mekanizmanın tüm taraflara hizmet etmesi gerektiğini, İsrail'in saldırılarını örtbas etme aracı olmaması gerektiğini ifade etti. Lübnan'ın egemenliğine yönelik İsrail'in açık ihlallerine derhal son verilmesi gerektiğini belirten Avn, garantör ülkelerin sessizliğinin bu saldırıları teşvik eden tehlikeli bir başarısızlık olduğunu tekrarladı. İsrail savaş uçakları, akşam saatlerinde Lübnan'ın güneyindeki 5 ayrı beldeye hava saldırıları düzenlemişti. Bunun yanı sıra, İsrail'e ait bir insansız hava aracının (İHA), dün akşam Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentinde bir aracı hedef alması sonucu iki Lübnanlı hayatını kaybetmişti. Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam da İsrail'in tehditlerine tepki göstererek, garantör ülkelere İsrail'e baskı yapmaları çağrısında bulunmuştu.
- 00:29AB'de jet yakıtı tedarikinde endişeler artıyor
- 00:20Kahramanmaraş Jandarmasından Nefes Kesen 3 Aylık Operasyon: Silahlar ve Uyuşturucu Ele Geçirildi, 275 Kişi Tutuklandı
- 00:10Culebra Yarması: Dağları aşarak okyanusları birleştiren mühendislik harikası
- 00:00Mehmet Şimşek Washington'da: Dev finans kuruluşlarıyla kritik zirveler ve dev proje anlaşması!
- 23:51Düzce'de Narkotik Operasyon: 78 Kişiye İşlem, 7 Tutuklama!





