Düzenleme : 10 Şubat 2026 17:01
Ataşehir'de deprem alarmı: Yenişehir ve Küçükbakkalköy'e hayat kurtaran konteynerler yerleştirildi

Ataşehir Belediyesi, deprem riskine karşı Yenişehir ve Küçükbakkalköy mahallelerine tam donanımlı iki deprem konteyneri yerleştirerek afet müdahale kapasitesini artırdı. Başkan Adıgüzel, hazırlıklı olmanın hayati önemine dikkat çekti.Ataşehir'de deprem alarmı: Yenişehir ve Küçükbakkalköy'e hayat kurtaran konteynerler yerleştirildi
Ataşehir Belediyesi, deprem riskine karşı hazırlıklarını sürdürerek ilçe genelindeki deprem konteyneri sayısını artırmaya devam ediyor. Son olarak, tam donanımlı iki deprem konteyneri Yenişehir ve Küçükbakkalköy mahallelerine yerleştirildi. Bu adım, afet anında hızlı müdahaleyi güçlendirmek ve mahalle sakinlerinin temel ihtiyaçlarına erişimini kolaylaştırmak amacıyla atıldı.

KONTEYNERLERDE HAYAT KURTARAN EKİPMANLAR
AFAD standartlarına göre hazırlanan deprem konteynerlerinde, seyyar aydınlatma takımı, jeneratör, delici ve kırıcı matkap, kazma, kürek, çekiç, balyoz, yangın söndürme tüpleri, ilk yardım setleri, katlanabilir sedye, megafon, termal battaniye, soğuk iklim çadırı ve su deposu gibi yaklaşık 50 parça arama-kurtarma ve acil müdahale ekipmanı bulunuyor. Ataşehir Belediyesi ekipleri, tüm malzemelerin kontrol ve bakımlarını düzenli periyotlarla yaparak her an kullanıma hazır halde tutuyor.

DEPREM HAZIRLIĞI İLÇE GENELİNDE YAYILIYOR
Yenişehir ve Küçükbakkalköy mahallelerine eklenen konteynerlerle birlikte, Ataşehir genelindeki afet müdahale kapasitesi daha da artırıldı. Daha önce Barbaros Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki Deprem Parkı, Kayışdağı Mahallesi'ndeki Zeynel Özdemir 80. Yıl Cumhuriyet Parkı ve Ferhatpaşa Mahallesi'ndeki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı gibi noktalara da deprem konteynerleri yerleştirilmişti.

BAŞKAN ADIGÜZEL'DEN HAYATİ UYARI
6 Şubat depremlerinin 3'üncü yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşları saygı ve rahmetle anan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, deprem gerçeğine karşı hazırlıklı olmanın önemini vurguladı. Adıgüzel, "Deprem gerçeğiyle yaşayan bir ülkede, hazırlıklı olmanın hayati bir sorumluluk olduğunun bilinciyle hareket etmek zorundayız. Ataşehir'i daha güvenli, daha dayanıklı ve afetlere karşı daha dirençli bir kent haline getirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi. Ataşehir Belediyesi ayrıca, termal kameralı dron ve termal kamera gibi teknolojileri envanterine ekleyerek arama kurtarma çalışmalarını hızlandırmayı hedefliyor. İlçe genelinde 150 toplanma alanı, 3 bin 600 metrekarelik Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve 7/24 görev başında olan Arama Kurtarma Ekibi ile afetlere karşı hazırlıklar devam ediyor.
- 02:39Ford Tourneo Custom, 9+1 koltuklu yeni modeliyle yollara çıkıyor
- 02:29Erzincan'da aranan 45 kişi operasyonla yakalandı
- 02:19Niğde'de uyuşturucu operasyonu: Binlerce hap ele geçirildi!
- 02:10İran'da ABD'li askerlere yönelik şok saldırılar
- 01:59Aras Nehri'nin azgın sularına kapılan sürücü, nefes kesen operasyonla kurtarıldı





