Asya borsalarında yarı iletken hisselerine sert düşüş: Yatırımcılar tedirgin

Asya borsalarında yarı iletken hisseleri önemli oranda değer kaybederken, yatırımcılar tedirgin. Ticaret ilişkilerindeki gelişmeler de yakından takip ediliyor.
Küresel piyasalarda, yapay zeka ve teknoloji şirketleri hisselerinin aşırı değerlenmesi ve yakın dönemde bir düzeltme yaşanabileceği yönündeki öngörülerle olumsuz bir seyir gözlemleniyor.
YATIRIMCILARIN ODAĞI ADP RAPORU
Bugün ABD'de açıklanacak ADP özel sektör istihdamı raporundaki veriler yatırımcıların dikkatini çekiyor. ABD-Çin ticaret anlaşmazlıklarında çözüme ulaşılacağına dair iyimserlikler, teknoloji hisselerinde yaşanabilecek düzeltme endişesi ile yer değiştiriyor.
YARI İLETKEN HİSSELERİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞLER
Asya borsalarında, özellikle yarı iletken endüstrisinde önemli düşüşler yaşanıyor. Japonya'da Nikkei 225 endeksinde işlem gören Advantest'in hisseleri yüzde 6,5, Lasertec'in hisseleri yüzde 6,3, Furukawa Electric'in hisseleri yüzde 5,4, Renesas Electronics ve Tokyo Electron'un hisseleri ise sırasıyla yüzde 4,8 ve 3,7 değer kaybetti. Güney Kore'de de benzer düşüşler görülüyor; Samsung Electronics hisseleri yüzde 4,3, LG Electronics yüzde 1,8 ve SK Hynix yüzde 1 değer kaybetti. Hong Kong'da ise teknoloji hisseleri daha hafif bir düşüş yaşamakta. Bölgede ticari ilişkilere dair gelişmeler de dikkatle izleniyor, zira Çin'in ABD ürünlerine uyguladığı gümrük tarifelerini bir yıl süreyle askıya alması bekleniyor. Bugün açıklanan verilere göre, Çin'de hizmet sektöründe de yavaşlama görülmekte. Ekim ayı RatingDong hizmet sektörü PMI 52,6, bileşik PMI ise 51,8 olarak kaydedildi. Nihayetinde, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 2,33, Güney Kore'de Kospi endeksi ise yüzde 2,85 düşüşle günü tamamladı.
- 08:37Oyuncu Wilma Elles, mobilya firmasına 600 bin TL'lik dava açtı: Fotoğrafları izinsiz kullanılmış!
- 08:27Şiddetli alçak basınç İtalya'nın gökyüzünü kahverengiye boyadı
- 08:17İrlanda'da Tarihi Bir Köy, 20 Milyon Euro'ya Satışa Çıkarıldı
- 08:08Almanya'da iki Türk markalı meze ürünü geri çağrıldı
- 07:58Avrupa semaları kilitlendi: Lufthansa'da grev kaos yarattı, binlerce yolcu mağdur





