ÇEVRE
Yayınlanma : 11 Ocak 2026 09:13

Asi nehrinin istilacı su sümbülleri, Akdeniz'i yeşile bürüyor

Asi nehrinin istilacı su sümbülleri, Akdeniz'i yeşile bürüyor
Asi Nehri'ndeki istilacı su sümbülleri, şiddetli yağışlarla birlikte Akdeniz'e dökülerek Samandağ sahilini yeşile bürüdü.
Asi nehrinin istilacı su sümbülleri, Akdeniz'i yeşile bürüyor

Hatay'da yaz aylarında Asi Nehri'ni kaplayan istilacı su sümbülleri, şiddetli fırtına ve yağışlarla birlikte Akdeniz'e döküldü.

teknik yapı

ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR ETKİ GÖSTERİYOR

Denizdeki dalgaların kıyıya vurmasıyla Samandağ sahili yeşile büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'da kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışlı havanın etkisiyle Lübnan'dan doğarak Hatay'ın Samandağ ilçesinden denize dökülen Asi Nehri'nde su debisinde artış yaşandı. Yaz aylarında Asi Nehri'ni kaplayan su sümbülleri, nehrin debisindeki artışla birlikte Akdeniz'e sürüklendi.

KARŞILAŞILAN MANZARA HER KIS MEVSİMİNDE AYNI

Samandağ ilçesi Meydan Mahallesi'nde bulunan Asi Nehri ile denizin buluştuğu noktada bulunan Sergen Doğru, bu manzarayla her kış mevsiminde karşılaştıklarını ifade etti. Doğru, “Yağmurların yağmasıyla Asi Nehri'nde bulunan su sümbülleri denize iniyor. Denizde su sümbüllerini kabul etmeyince, her fırtınalı ve yağmurlu havada su sümbülleri kıyıya vuruyor. Kıyıda oldukça fazla su sümbülü var” dedi. Kış aylarında yağmurların yağması ve Asi Nehri'nin taşmasıyla su sümbüllerinin denize döküldüğünü belirten Doğru, “Su sümbülleri, yazın Asi Nehri'nin su seviyesi azalınca nehrin tamamını kaplıyor. Bu da balıkların oksijensiz kalmasına neden oluyor” diye ekledi.