Asi nehrinin istilacı su sümbülleri, Akdeniz'i yeşile bürüyor
- 7 / 1
Hatay'da yaz aylarında Asi Nehri'ni kaplayan istilacı su sümbülleri, şiddetli fırtına ve yağışlarla birlikte Akdeniz'e döküldü.
- 7 / 2
Denizdeki dalgaların kıyıya vurmasıyla Samandağ sahili yeşile büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'da kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışlı havanın etkisiyle Lübnan'dan doğarak Hatay'ın Samandağ ilçesinden denize dökülen Asi Nehri'nde su debisinde artış yaşandı. Yaz aylarında Asi Nehri'ni kaplayan su sümbülleri, nehrin debisindeki artışla birlikte Akdeniz'e sürüklendi.
- 7 / 3
Samandağ ilçesi Meydan Mahallesi'nde bulunan Asi Nehri ile denizin buluştuğu noktada bulunan Sergen Doğru, bu manzarayla her kış mevsiminde karşılaştıklarını ifade etti. Doğru, “Yağmurların yağmasıyla Asi Nehri'nde bulunan su sümbülleri denize iniyor. Denizde su sümbüllerini kabul etmeyince, her fırtınalı ve yağmurlu havada su sümbülleri kıyıya vuruyor. Kıyıda oldukça fazla su sümbülü var” dedi. Kış aylarında yağmurların yağması ve Asi Nehri'nin taşmasıyla su sümbüllerinin denize döküldüğünü belirten Doğru, “Su sümbülleri, yazın Asi Nehri'nin su seviyesi azalınca nehrin tamamını kaplıyor. Bu da balıkların oksijensiz kalmasına neden oluyor” diye ekledi.
- 7 / 4
- 7 / 5
- 7 / 6
- 7 / 7
- 12:09Kayserispor'un TFF 1. Lig'deki zorlu yolculuğu başlıyor: Rakipler ve deplasmanlar netleşti!
- 12:02Çin füzesi, ABD uçağını düşürdü iddiası gündemde
- 11:54Fırat Nehri bayramda doldu taştı: Ziyaretçiler akın etti, trafik kilitlendi
- 11:47Adıyaman hastanesinde bıçaklı saldırı: 1 kişi tutuklandı
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü









