• satrıda dörüm bayram
ÇEVRE
Yayınlanma : 04 Haziran 2026 22:25

Antalya'nın su geleceği şekilleniyor: Kuzey İçmesuyu Tesisi bitmek üzere

Antalya'nın su geleceği şekilleniyor: Kuzey İçmesuyu Tesisi bitmek üzere
Antalya'nın Kuzey İçmesuyu Tesisi'nde fiziki gerçekleşme oranı %90'a ulaştı. Kalan ince işçilik ve testlerin ardından tesisin şebekeye su vermesi planlanıyor.
Antalya'nın su geleceği şekilleniyor: Kuzey İçmesuyu Tesisi bitmek üzere

Antalya'nın gelecekteki içme suyu ihtiyacını güvence altına alacak olan Kuzey Antalya İçmesuyu Tesisi İnşaatı Projesi'nde sona yaklaşılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği bu dev proje, Döşemealtı ilçesi Kovanlık Mahallesi'nde yeraltı su kaynaklarını şehre kazandırmayı hedefliyor. Tesisin fiziki gerçekleşme oranı şimdiden yüzde 90'a ulaşmış durumda.

sempati mobilya

Antalya\

SONA YAKLAŞAN İNŞAAT VE EKİPMAN MONTAJLARI

Proje kapsamında, kuyu bölgesindeki inşaat işleri ve kritik öneme sahip elektromekanik ekipmanların temini ile montajı hızla ilerliyor. Su toplama hatları, yağmursuyu ve drenaj sistemleri, tesis içi ulaşım yolları ve çevre düzenlemeleri büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Özellikle 10 bin metreküp kapasiteli su toplama deposunda su biriktirme işlemleri başlamışken, kuyu başı yapıları, klorlama binası ve idari bina imalatlarında da son rötuşlar yapılıyor.

Antalya\

ENERJİ ALTYAPISI VE DEVREYE ALMA SÜRECİ

Tesisin enerji ihtiyacını karşılayacak yüksek gerilim iletim hattı, dağıtım sistemleri ve otomasyon altyapısının kurulumu da tamamlanma aşamasında. Trafo köşkleri, panolar, jeneratörler ve otomasyon ekipmanlarının büyük kısmı sahaya yerleştirilmiş durumda. Elektrik ve mekanik sistemlerin entegrasyon çalışmaları sürerken, 1.750 metre uzunluğundaki çelik boruların döşenmesi de tamamlandı. Tüm bu çalışmaların ardından gaz klor tanklarının temini ve kapsamlı test süreçlerinin ardından tesisin şebekeye su vermesi hedefleniyor. ASAT Genel Müdürü Cengiz Gülebay da çalışmaları yerinde inceleyerek projenin takvimine uygun ilerlediğini belirtti.