ASAYİŞ
Yayınlanma : 08 Ocak 2026 02:52

Antalya'da tarihi eser ve kaçak eşya operasyonu: Jandarma şok edici bulgulara ulaştı

Antalya'da tarihi eser ve kaçak eşya operasyonu: Jandarma şok edici bulgulara ulaştı
Antalya'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 457 sikke, 58 tarihi eser, kaçak tütün ve ruhsatsız silah ele geçirildi; soruşturma başlatıldı.

Antalya'nın Kepez ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, çok sayıda tarihi eser niteliğinde obje, kaçak tütün ve ruhsatsız silah ele geçirildi. Operasyon, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütüldü ve bir şüpheliye ait ikamet ile iş yerinde arama yapıldı.

teknik yapı

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Aramalar sonucunda, 457 adet sikke, 58 parça tarihi eser niteliği taşıyan obje, 114 paket kaçak nargile tütünü, 1 adet 7.65 milimetre ruhsatsız tabanca ve 11 adet 7.65 milimetre tabanca mermisi bulundu. Bu bulgular, operasyonun ne kadar kapsamlı olduğunu gözler önüne serdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı ve yetkililer konu hakkında detaylı incelemelerini sürdürüyor. Operasyon, tarihi eser kaçakçılığı ve kaçak eşya ticaretiyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.