Turizm merkezi Antalya, ağustos ayının ortasında beklenmedik bir hava olayı yaşadı. Kent, öğle saatlerinde yüksek sıcaklık ve nemle mücadele ederken, akşam saatlerinde aniden bastıran yağmurla iki mevsimi aynı gün içinde tecrübe etti.

Sıcak hava yerini serinliğe bıraktı
Gündüz 32 dereceyi bulan sıcaklık ve yüzde 70'lere varan nem oranıyla boğuşan Antalyalılar ve turistler, serinlemek için sahillere ve mesire alanlarına yöneldi. Ancak akşam saatlerinde hava aniden değişti. Özellikle Kepez ilçesindeki Kent Ormanı'nda etkili olan yağmur, bölge sakinlerini ve ziyaretçileri hazırlıksız yakaladı.

Hazırlıksız yakalananlar sığınacak yer aradı
Ağustos ortasında yaşanan bu ani yağış, öğlen sıcaktan bunalanların akşam ıslanmaması için telaşa kapılmasına neden oldu. Vatandaşlar, piknik alanlarındaki işletmelere ve kamelyalara sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.











