• ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 22 Ocak 2026 08:10

Altın fiyatlarında tarihi zirve! İslam Memiş'ten yatırımcılara şok uyarı: Piyasalar altüst oluyor!

Altın fiyatlarında tarihi zirve! İslam Memiş'ten yatırımcılara şok uyarı: Piyasalar altüst oluyor!
Finans analisti İslam Memiş, artan jeopolitik riskler nedeniyle rekor kıran altın fiyatlarının manipülasyon olabileceğini ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Küresel piyasalardaki siyasi ve jeopolitik gerilimlerin tırmanmasıyla birlikte altın, rekor seviyeleri zorlamaya devam ediyor. Gram ve ons altındaki tarihi zirveler, ABD Başkanı Trump'ın Grönland konusundaki ısrarcı tutumunun yarattığı risk algısının artmasıyla daha da belirginleşti. Bu durum, güvenli liman olarak görülen altına olan talebi artırırken, finans analisti İslam Memiş'ten yatırımcılara kritik uyarılarda bulunuldu.

teknik yapı

ALTIN YENİ REKORLARI MÜZEYE TAŞIYOR

Haber Global canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Memiş, altın ve gümüş rasyosunun toparlanmasıyla birlikte gözlerin tekrar altına çevrildiğini belirtti. Yılın 3. haftasında 2026 yılı için öngörülen 4880 dolarlık direnç seviyesinin test edildiğini ve gram altının da 6900 lira seviyesinin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdığını ifade etti. Memiş, gram altında 7000 lira seviyesinin de yılın ilk aylarında aşılacağını tahmin ettiğini söyledi.

PİYASADA MANİPÜLASYON MU VAR?

Memiş, piyasalarda ciddi bir belirsizlik olduğunu ve değerli metaller tarafında altın ve gümüşün değer artışıyla ilerlediğini dile getirdi. Ancak, yükselen fiyatlara rağmen talep tarafında bir sessizlik olduğunu vurguladı. Geçmişte yaşanan ani yükselişlerde Kapalı Çarşı'da kuyruklar oluştuğunu hatırlatan Memiş, şimdilerde ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Yıllık hedefin bu kadar kısa sürede yakalanmasının, piyasaların manipüle edildiğini ve büyük oyuncularla merkez bankalarının ciddi kazançlar elde ettiğini gösterdiğini savundu. Memiş, 2025 yılının kasım ayından itibaren yatırımcılara manipülasyon yılı olacağı ve sağlıklı bir fiyatlamanın beklenmeyeceği uyarısında bulunarak, uzun vadeli plan yapmanın önemine dikkat çekti.