ASAYİŞ
Yayınlanma : 27 Ocak 2026 06:25

Alkollü sürücünün 'direksiyonda ağabeyim vardı' savunması polise yaramadı

Alkollü sürücünün 'direksiyonda ağabeyim vardı' savunması polise yaramadı
Çorlu'da alkollü yakalanan sürücü, direksiyonda ağabeyinin olduğunu iddia etse de polis cezayı kesmekten vazgeçmedi.
Alkollü sürücünün 'direksiyonda ağabeyim vardı' savunması polise yaramadı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, trafik polisinin alkollü sürücü denetimi sırasında ilginç bir olay yaşandı. Cumhuriyet Meydanı'nda durdurulan bir otomobilin sürücüsü, alkol testi yapılması üzerine arabayı kendisinin değil, ağabeyinin kullandığını iddia etti. Ancak bu savunma, polis ekiplerini ikna etmeye yetmedi.

teknik yapı

ALKOLMETREYE ÜFLEMEKTE ZORLANDI

Polis, sürücüden alkol testi yapmasını istediğinde, şahıs ilk dört denemede yeterli nefesi veremedi. Beşinci denemede ancak alkolmetreyi üfleyebilen sürücünün, yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu tespit edildi. Bu süreçte sürücü, "Direksiyonda ben yoktum, ağabeyim vardı. Benim zaten bir denetimim var, denetimimi yakarsınız" diyerek ısrarla savunmasını sürdürdü.

CEZA YEMEKTEN KURTULAMADI

Çorlu İlçe Trafik Büro Amirliği ekipleri, alkollü sürücülere taviz vermeden denetimlerini sürdürüyor. Sürücünün tüm ısrarlarına rağmen, polis ceza işlemini uygulamaktan geri durmadı. Olay, trafik kurallarına uymanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.