Alkollü sürücüden polise hakaret ve skandal sözler: Gözaltına alındı!

Aydın'da 2,09 promil alkollü araç kullanan sürücü, polise hakaret edip halkı kin ve düşmanlığa tahrikten gözaltına alındı. Ehliyetine el konulan sürücüye 9 bin TL'den fazla ceza kesildi.
Aydın Valiliği, sosyal medyada hızla yayılan ve büyük tepki çeken bir alkollü sürücü vakasıyla ilgili resmi bir açıklama yayınladı. Görüntülerdeki şahsın kimliği belirlendi ve hakkında ciddi işlemler başlatıldı.
SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI, CEZALAR YAĞDI
Valilik tarafından yapılan bilgilendirmede, söz konusu sürücünün 2,09 promil alkollü olduğu tespit edildi. Bu durum üzerine H.Ü. isimli sürücünün ehliyetine derhal el konuldu ve kendisine toplamda 9 bin 268 TL idari para cezası kesildi. Ancak skandal bununla da sınırlı kalmadı; sürücünün denetim yapan polis memurlarına hakaret ettiği de belirlendi.
HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK SUÇU
Olayın 9 Kasım 2025 Pazar günü sabaha karşı saat 03.30 sularında rutin trafik denetimleri sırasında meydana geldiği öğrenildi. İncelemeler sonucunda, H.Ü.'nün sadece polise hakaret etmekle kalmadığı, aynı zamanda halkı kin ve düşmanlığa sevk edici ifadeler de kullandığı saptandı. Bu ciddi suçlamalar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'Kamu görevlisine hakaret' suçlarından adli işlem başlatıldı. Sürücü H.Ü. gözaltına alınarak adli mercilere sevk edilmek üzere hazırlık yapıldığı bildirildi.
- 09:21Hürmüz krizi büyüyor: Enerji ve gıda güvenliği alarm veriyor, küresel stoklar hızla tükeniyor!
- 09:14Kuveyt'te İran füzesi saldırısı: 5 ABD askeri yaralandı
- 09:06Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek? Merkez Bankası'ndan kritik ipucu!
- 08:59Emeklilere çifte zam müjdesi: Temmuz hesapları netleşiyor
- 08:52Avrupa'da sinsi tehlike: Bebekler bile risk altında, CYBE'lerde rekor artış!






