Akyaka'da muhtarlık koltuğu aşk tazeledi: Koca gidene, eş geldi!

Muğla'nın Akyaka mahallesinde, eski muhtarın hukuki sorunlar nedeniyle aday olamadığı ara seçimde, eşi Hürriyet Özsoy 513 oyla yeni muhtar seçildi.
Muğla'nın gözde tatil beldesi Akyaka'da, muhtarlık seçimleri bu kez 'aile yadigarı' bir sonuçla taçlandı. Sakin Kent unvanıyla bilinen Ula ilçesine bağlı bu şirin mahallede, eski muhtar Feridun Özsoy'un hukuki nedenlerle aday olamadığı ara seçimde, sandıktan çıkan sonuç nefesleri kesti. Mahalle sakinleri, 6 adayın yarıştığı kıyasıya mücadelede, eski muhtarın eşi Hürriyet Özsoy'u 513 oy gibi güçlü bir farkla yeni muhtar olarak belirledi.
ESKİ MUHTARIN YERİNE EŞİ TAHTA OTURDU
Feridun Özsoy'un, 2018'deki bir olayın ardından aldığı ceza nedeniyle muhtarlık görevinden uzaklaşmasıyla boşalan makam, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla yeniden sandığa taşındı. Akyaka'da toplam 2 bin 640 seçmenin oy kullandığı bu önemli günde, 1446 geçerli oy kullanıldı. Saat 17.00'de sona eren oy verme işleminin ardından başlayan sayımda, adayların aldıkları oylar heyecanla takip edildi. Sonuçlar açıklandığında ise en yakın rakibine 197 oy fark atan Hürriyet Özsoy'un zaferi ilan edildi.
SEÇİM SONUÇLARI VE YENİ DÖNEM
Yapılan sayım sonucunda oyların dağılımı şu şekilde gerçekleşti: Hürriyet Özsoy 513 oy, Yavuz Dereboğaz 316 oy, Hülya Koçyiğit 303 oy, İbrahim Türkoğlu 157 oy, Mutlu Hira 132 oy ve Mustafa Tavşan 25 oy aldı. Bu sonuçla birlikte Akyaka'nın yeni muhtarı Hürriyet Özsoy oldu. Eski muhtarın hukuki sürecinin ardından, mahallesinin yönetimini eşinin devralması, Akyaka'da siyasi bir 'aile' geleneğinin devamı olarak yorumlandı.
- 20:49Göğüs ağrısı çeken 70 yaşındaki hasta, nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı
- 20:39Dev beton kirişlerin montajı sadece bir günde tamamlandı
- 20:30Mustafapaşa'da 12 yıl sonra Cumhur İttifakı sandıktan zaferle çıktı
- 20:21U20 turnuvasında milli güreşçilerden tarihi başarı: 34 madalya!
- 20:11Zonguldak'ta feci kaza: Motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi






