ÇEVRE
Yayınlanma : 12 Aralık 2025 08:23

Aksaray'da yağmur çiftçilerin yüzünü güldürdü

Aksaray'da yağmur çiftçilerin yüzünü güldürdü
Aksaray'da iki gündür devam eden yağmur, kuraklıkla mücadele eden çiftçileri sevindirdi ve tarım için umut oldu.
Aksaray'da yağmur çiftçilerin yüzünü güldürdü

Aksaray'da iki gündür devam eden yağmur, kuraklıkla mücadele eden çiftçiler için umut oldu. Türkiye'nin en kurak illeri arasında yer alan kentte, aralıklarla etkili olan yağışlar gece saatlerinde şiddetini artırarak sürdü. Öğle saatlerine kadar devam eden yağmur, özellikle ilçe, belde ve köylerde etkili oldu.

sempati mobilya

ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Nüfusun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da, yağışlar üreticileri sevindirdi. Şehir merkezinde de aralıklarla etkili olan yağmur halen devam ederken, çiftçiler bekledikleri yağmurun nihayet geldiğini ifade etti.

ÜRETİCİLERDEN ŞÜKRAN MESAJI

Üreticilik yapan Ramazan Gökoğlan, "Şükür olsun ki beklediğimiz yağmur Aksaray'a geldi. Memleketimize, çiftçimize, tarımımıza hayırlı olsun" dedi. Yağışların gün boyu aralıklarla devam edeceği öğrenildi.