ASAYİŞ
Yayınlanma : 08 Şubat 2026 23:36

Aksaray'da plakasız motosikletle kaçış: Önce motosikletiyle, sonra yaya olarak kaçtı ama yakalandı

Aksaray'da plakasız motosikletle kaçış: Önce motosikletiyle, sonra yaya olarak kaçtı ama yakalandı
Aksaray'da plakasız motosikletle polisten kaçmaya çalışan 19 yaşındaki sürücü, boş araziye girip yaya olarak kaçsa da yakalanarak gözaltına alındı.

Aksaray'da polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan plakasız motosiklet sürücüsü, tüm çabalarına rağmen yakalanmaktan kurtulamadı. Olay, Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki belediye arsaları yolunda yaşandı ve sürücünün kaçış girişimi polis ekiplerinin kararlı takibiyle son buldu.

teknik yapı

KOVALAMACA BOŞ ARAZİDE DEVAM ETTİ

Polisin plakasız motosikleti fark etmesiyle başlayan kovalamaca, sürücünün boş araziye girerek polisi atlatmaya çalışmasıyla sürdü. Ancak polis ekipleri peşini bırakmayınca, sürücü motosikletini terk ederek yaya olarak kaçmaya karar verdi. Bu hamle, onu su dolu bir sulama kanalını geçmek zorunda bıraktı, ancak bu da kaçışına yetmedi.

KANALI AŞTIKTAN SONRA YAKALANDI

Sulama kanalının diğer tarafına geçen Mehmet Can İ. (19), kısa süre içinde asayiş ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Motosiklette yapılan incelemede, şase numarasının kazınmış olduğu tespit edildi, bu da aracın şüpheli durumunu daha da artırdı.

CEZALAR VE TRAFİKTEN MEN KARARI

Sürücüye, ehliyetsiz araç kullanmak ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçlarından ceza kesildi. Ayrıca, motosiklet trafikten men edilerek otoparka çekildi. Bu olay, kaçış girişimlerinin polisin kararlılığı karşısında nasıl sonuçsuz kalabileceğini gösteren bir örnek oldu.