SİYASET
Yayınlanma : 09 Mart 2026 10:55

AK Partili Aksoy: Terörsüz Türkiye hedefi geri döndürülemez

AK Partili Aksoy: Terörsüz Türkiye hedefi geri döndürülemez
AK Partili Aksoy, 'Terörsüz Türkiye' hedefinin kararlılıkla sürdüğünü ve Türkiye’nin barış için yoğun diplomasi yürüttüğünü açıkladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy, 'Terörsüz Türkiye' hedefinin kararlı bir devlet iradesiyle sürdüğünü ifade etti. İran, İsrail ve ABD arasındaki gerilimde Türkiye’nin diplomasi ve barıştan yana olduğunu belirten Aksoy, 'Sıradaki ülke Türkiye' söylemlerini sert bir dille reddetti.

teknik yapı

TERÖRLE MÜCADELE BEKA MESELESİ

Aksoy, terörle mücadelenin bir beka meselesi olduğuna dikkat çekti ve TBMM’de hazırlanan komisyon raporunda mücadelenin hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, bölgesel kalkınma, genç istihdamı ve sosyal bütünleşmenin bu sürecin ayrılmaz parçaları olduğunu vurguladı. 'Toplumsal birlik güçlendikçe terör örgütleri zemin bulamayacaktır' dedi.

TÜRKİYE BARIŞIN TEMİNATI

Ortadoğu'daki gerilimleri endişeyle takip ettiklerini kaydeden Aksoy, yeni bir savaşın hem bölgeyi hem de küresel barışı tehdit edeceğini söyledi. Türkiye’nin ateşkes ve müzakere için yoğun bir diplomasi yürüttüğünü belirten Aksoy, 'Çatışma değil diyalog diyoruz' ifadelerini kullandı. Aksoy, Türkiye’nin savunma sanayii, güçlü ordusu ve etkin diplomasisiyle oyun kurucu bir ülke konumunda olduğunu da vurguladı.

İZMİR'DE PLANLAMA EKSİKLİĞİ

İzmir’de her yağmurda yaşanan su baskınlarının planlama eksikliğinden kaynaklandığını belirten Aksoy, kapatılan katlı otoparkların trafik yoğunluğunu artırdığını ve esnafı mağdur ettiğini ifade etti. Ayrıca, vakıf mülkiyetinin anayasal güvence altında olduğunu belirterek, vakıf taşınmazları üzerinden yürütülen tartışmaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Sosyal medyada çocukların korunması için yaş sınırı düzenlemesi üzerine çalışmalar yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.