GÜNDEM
Yayınlanma : 06 Ağustos 2025 04:32

AJet, Londra-Ercan arası uçuşlarda özel fiyat açıkladı: 250 poundluk bilet

AJet, Londra-Ercan arası uçuşlarda özel fiyat açıkladı: 250 poundluk bilet
AJet, ‘Ada Kıbrıs’ projesi kapsamında Londra-Ercan arası uçuşlarda 250 poundluk (13.500 TL) özel fiyat açıkladı.

AJet, ‘Ada Kıbrıs’ projesine destek olarak Londra’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanı'na gidiş-dönüş bilet için 250 poundluk (13.500 TL) özel fiyat tarifesi duyurdu.

teknik yapı

ADA KIBRIS PROJESİ VE AJET İŞ BİRLİĞİ

‘Londra-Ercan Özel Uçuş Fiyat Lansmanı’, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, THY ve AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ve birçok davetlinin katılımıyla Londra’da gerçekleştirildi. KKTC Başbakanı Üstel, konuşmasında Londra ve KKTC arasında bir köprü kuracaklarını, uygun fiyatla Kıbrıs Türklerini Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’nin esaretinden kurtarmayı amaçladıklarını ve Türkiye ile THY’nin bu projeyi desteklediğini belirtti. Üstel, Ercan Havalimanı'ndan giriş yapan yolcu sayısında yüzde 50 artış olduğunu ve AJet'in ayda yaklaşık 600 seferi olduğunu, yeni seferlerle bu sayının artacağını ifade etti.

TURİZMDE CANLANMA BEKLENTİSİ

Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, uzun süredir bu çalışmayı yürüttüklerini belirterek, THY ve AJet sayesinde Kıbrıs Türklerinin ata topraklarına daha aktif bir şekilde gelmelerini sağlamayı hedeflediklerini ve güneyin tercih edilmemesini istediklerini dile getirdi. THY ve AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ise, Ada Kıbrıs projesi kapsamında AJet'in Londra Stansted Havalimanı ve KKTC arasında erişilebilir fiyat politikasını bir yıl boyunca sürdüreceğini, bunun ulaşımı kolaylaştıracağını, Kıbrıs Türklerini vatanlarına yaklaştıracağını ve KKTC’yi İngiliz turistler için cazibe merkezi haline getireceğini açıkladı. Bolat, oyuncu Meryem Uzerli’nin Ada Kıbrıs projesinin reklam filminde yer alacağını da duyurdu.