Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan aileler, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ziyareti sırasında duygusal anlar yaşadı ve bu buluşmayı teröre karşı bir adım olarak gördüklerini ifade etti. Aileler, Kurtulmuş'un konuşmalarından güç aldıklarını belirterek, çocuklarının eve dönme ihtimaline olan inançlarını dile getirdi. Bu ziyaret, bölgedeki toplumsal yaraları sarmaya yönelik bir işaret olarak yorumlandı.

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ AŞAMALAR
Bedriye Uslu, oğlunun terör örgütü tarafından alıkonulmasına rağmen umudunu koruduğunu söyleyerek, Kurtulmuş'un toplantıda yaptığı olumlu açıklamaları övdü. Aileler, devletin terörle mücadele sürecine verdikleri desteği yineleyerek, gençlerin kandırılmasının önlenmesi için çağrıda bulundu.

AİLELERİN UMUT VE BEKLENTILERI
Süleyman Aydın, kendi oğlunun yıllardır terör elinde olduğunu anlatarak, 'Terörsüz Türkiye' hedefinin önemini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Aydın, bu tür ziyaretlerin evlatlarını geri getirme çabalarını hızlandıracağını ifade etti.







