GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Temmuz 2025 18:46

Ağlaşan'da orman yangını: Havadan müdahale sürüyor

Ağlaşan'da orman yangını: Havadan müdahale sürüyor
Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan Mahallesi'nde çıkan orman yangınına, Gemlik ve çevresinden su taşıyan yangın söndürme uçakları ile havadan müdahale ediliyor.

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan Mahallesi'nde etkili olan orman yangınına havadan müdahale başladı. Gemlik ve çevresindeki su kaynaklarından dolum yapan yangın söndürme uçakları, yangınla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

teknik yapı

HAVADAN VE KARADAN KOORDİNE MÜDAHALE

Yangının Karahıdır ve İğdir Mahallelerinden sonra Ağlaşan'a doğru ilerlemesi üzerine, büyümesini engellemek için ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. Karadan yapılan söndürme çalışmalarına, havadan müdahale eklendi. Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için kara ve hava ekiplerinin koordineli bir şekilde çalıştığını ve bölgede teyakkuz halinin devam ettiğini açıkladı.

TEYAKKUZ DEVAM EDİYOR

Yangın söndürme uçakları ve helikopterler, bölgedeki yangına müdahalede önemli rol oynuyor. Ekipler, yangının yayılmasını önlemek ve kontrol altına almak için tüm imkanları seferber ediyor.