Afyonkarahisar'da haşhaş tarlaları mor ve beyaza büründü, doğa fotoğrafçıları akın etti

Afyonkarahisar'da haşhaş tarlaları, mor ve beyaz çiçekleriyle adeta doğal stüdyoya dönüştü. Görsel şölen sunan tarlalar, doğaseverler ve fotoğrafçıların akınına uğruyor.
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesi ve çevresindeki haşhaş tarlaları, baharın son günlerinde mor ve beyaz çiçeklerin oluşturduğu eşsiz manzarayla adeta doğal bir stüdyoya dönüştü.

Görsel Bir Şölen: Haşhaş Tarlalarının Büyüsü
Tıp ve gıda endüstrisi başta olmak üzere birçok alanda kullanılan haşhaş bitkisi, bu yıl da görsel bir şölen sunuyor. Bolvadin ovasını kaplayan mor ve beyaz çiçekler, doğaseverlerin ve fotoğrafçıların ilgi odağı haline geldi. Yılda yalnızca bir kez ve kısa bir süre için açan bu muhteşem çiçekleri kaçırmak istemeyen vatandaşlar, tarlaların yolunu tutuyor. Özellikle gün doğumu ve gün batımı saatlerinde ortaya çıkan manzaralar, en güzel kareleri yakalamak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor. Cep telefonuyla anı ölümsüzleştirenler olduğu kadar, profesyonel fotoğrafçılar ve dron operatörleri de bu renk cümbüşünü farklı açılardan kadrajlarına alıyor.
Üreticiler Verimden Memnun
Bölge ekonomisi için önemli bir yere sahip olan haşhaş, sunduğu görsel zenginlikle turizme de katkı sağlıyor. Önümüzdeki günlerde de tarlaların yoğun ziyaretçi ağırlaması bekleniyor. Üreticilerden Halil Vural, bu yılki haşhaş veriminin oldukça güzel olduğunu belirtti. Temmuz ayında yapılması planlanan hasat öncesinde, tarlalar görsel bir şölenle ziyaretçilerini karşılıyor.
- 19:36İnönü Üniversitesi'nde başarı ödülleri sahiplerini buldu
- 19:27Şırnak'ta acı tesadüf: Genç hemşire nöbet sonrası evinde ölü bulundu
- 19:17Aydın'da kedi kurtarma operasyonu, telefon dolandırıcılığı şüphesiyle karıştı
- 19:07Türk tekstil devinin sonu geldi: Mahkemeden iflas kararı!
- 18:58Germencik'te yarı olimpik yüzme havuzunda ilk kulaçlar atıldı





